Kustskepparintyg, intresseanmälan våren 2024

SV Västerbotten, i Skellefteå
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
2 700 SEK
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
2 700 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

En kurs som leder till kustskepparintyg innehåller teoretisk utbildning i bland annat navigation, sjövägsregler och båtlivskunskap. Efter att du har tagit kustskepparexamen har du tillräckliga kunskaper för att framföra ett fritidsfartyg (”12×4 m”) i mörker och i dagsljus med nedsatt sikt.

Du får de kunskaper du behöver för att göra en längre färd utomskärs.
Förarintyget är ett intyg som visar att innehavaren har teoretiska kunskaper att framföra en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten.

Under kursen kommer du att få lära dig navigation, allmänt sjövett samt väjningsregler.
Det huvudsakliga syftet är att öka din säkerhet inom båtlivet till sjöss, oavsett om du seglar eller kör motorbåt. Med ett förarintyg kommer ditt båtliv tveklöst att förändras till det bättre: du kommer känna en säkerhet inför val av naturhamn, under tilläggning och när du navigerar i allmänhet. Det kommer inte bara att göra sjön säkrare för din omgivning utan också för dig och dina medpassagerare.

Du lär dig bl.a.. praktiskt sjökortsarbete och metoder för navigering, sjövägsregler, lanternor, sjöräddning, sjömanskap, miljö, väder, säkerhet och sjukvård.

Kursinnehåll: instrumentnavigering, mörkernavigering, säkerhet ombord samt sjösäkerhet för gång utomskärs och på öppet vatten m.m.

Efter avslutad kurs anordnas examination för Kustskepparintyg, kostnad 625 kr som betalas direkt till provförrättaren. Medtag legitimation och intygsbok vid examinationstillfällena (kostnad för intygsbok är 65 kronor)
Förkunskaper: Förarintyg (fritidsskepparen)

I studiepaketet ingår; passare, transportör, sjökort och boken "Fritidskepparen" av Bengt Utterström. Studiematerial ingår inte i kursavgiften (ca 500 kr)

Efter Kustskepparintygskursen har du möjlighet att ta Fartygsbefälexamen klass 8.

Gruppen träffas en gång i veckan. Det finns möjlighet att delta på distans.
Teori blandat med praktiska övningar och sjökortsarbete.

Kostnader för studiematerial tillkommer på ca 500 kr såvida du inte har det redan.
Kostnader för båtpraktik dager tillkommer och sker i maj/juni 2023
Ledare: Sven-Erik Mattjus, erfaren kursledare

Veckodag: Onsdag
Tid: 01:00-01:12
Lokal: Kanalgatan 41 B
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kustskepparintyg, intresseanmälan våren 2024 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Västerbotten
Norra Obbolavägen 89
90422 Umeå

Studieförbundet Vuxenskolan Västerbotten 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Västerbotten

Highlights