Ympa fruktträd

SV Väst, i Lysekil
Längd
8 timmar på 1 tillfälle
Pris
950 SEK
Längd
8 timmar på 1 tillfälle
Pris
950 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Skriv en kort säljande text här
Ympning används för att föröka specifika trädsorter. Plantskolors vanligaste ympningsmetod är okulering, för att det på flera sätt är en effektiv metod och på den här kursen kommer vi att gå igenom just okuleringsmetoden. I kursavgiften ingår en äppelgrundstam med tillhörande ympmaterial. Det kommer att finnas knivar att turas om att använda, men ta gärna med egen om du har. Kniven ska vara skarp, spetsig och smal, typ som en liten schweizerkniv. För att lyckas med ympning behöver du ha god finmotorik samt god syn.

Kursinnehåll
• En äppelgrundstam med ympmaterial. Följande äppelsorter finns tillgängligt: James Grieve, Filippa, Aroma, Ingrid Marie, Discovery, Vese, Lyse, Elstar, Husmoder, Signe Tillisch, Ribston, Rosa Fabian, Transparent Blanche, Vitgylling. Du kan själv ta med dig önskad sort om du omedelbart innan kursen (max en vecka) tar ett så kraftigt ett-årsgrenskott som möjligt från den önskade sorten och förvarar det i plastpåse och i kylskåp fram till kursen.
• Möjlighet att köpa fler äppelgrundstammar för 50 kr styck
• Kaffe och te

Cirkelledare
Kristoffer Kiel Olsson och Karolina Kiel Olsson

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 2 anmälda deltagare
Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Cirkeln arrangeras i samarbete med
Olssons gård.

Veckodag: Lördag
Tid: 13:00-16:00
Lokal: Lögen 134
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights