Visa kurser.se som: Mobil

Praktisk biodling Kungälv forts - 7 maj

SV Väst
Kursinformation
Kungälv
20 timmar på 5 tillfällen
2020-05-07 18:00
900 SEK

Kursbeskrivning

För er som har gått nybörjarkurs och vill ha praktisk påbyggnad eller ni som haft bin ett tag och vill ha mer praktisk erfarenhet.

I den här studiecirkeln ligger tonvikten på att träna och diskutera praktiska moment i biodlingen. Arbetsmaterialet är föreningens bisamhällen. Övergripande kapitel från kurslitteraturen är Året i bigården och Bihälsa.

Det blir fem tillfällen i föreningsbigården maj - juni. Alla gånger är kl 18-21. Vi börjar med vårundersökning nästa gång bedömning av bistyrka och utrymme tredje gången svärmförhindrande åtgärder fjärde gången bilda avläggare och sista gången bedöma om honungen är klar för sommarskattning.
Vi använder SBR:s kurslitteratur för nybörjare: Mina första år som biodlare och arbetsboken Min biodling. Se kurslitteraturen https://www.biodlarna.se/produkt-kategori/larobocker/

Kursavgift: Medlemmar i Södra Inlands bf 650 kr/person övriga 900 kr/person. Fika ingår. Kurslitteratur ingår inte.

Frågor till Eva Carlsson evai.carlsson@gmail.com alternativt mobil 0707-314 563. OBS att ”först till kvarn gäller” vid anmälan.

I samarbete med Södra Inlands biodlareförening

Veckodag: Torsdag
Tid: 18:00-21:00
Lokal: Prästvägen 570

SV Väst

SV Väst

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Kontaktuppgifter till SV Väst

SV Väst

Junogatan 7
45142 Uddevalla

Tel: 010-3300 900
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Praktisk biodling Kungälv forts - 7 maj!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner