Ogräset du kan äta

SV Väst, i Hunnebostrand
Längd
9 timmar på 3 tillfällen
Pris
1 100 SEK
Längd
9 timmar på 3 tillfällen
Pris
1 100 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vilket ogräs kan du äta? Vad ska man tänka på när man plockar dem? Finns det giftiga växter som är lätta att förväxla? Under de senaste åren har människan fått upp ögonen för den rogivande och uppfriskande känslan i naturen. Att ge sig ut och komma tillbaka med massa grönt är underbart.

Vi kommer att träffas 3 gånger på Gammelgården. Under första tillfället kommer vi att gå genom säsongens ätliga växter. Alltifrån svinmålla till nässlor och malva växter. Var kan man hitta dem? Hur torkar, konserverar och förväller man dem? Finns det liknande växter som är giftiga och man lätt kan förväxla? Det kommer att finnas exempel på varje växt.
Andra tillfället blir det en vandring ute i naturen där man hittar ätliga växter och plockar med sig dem. Vi kommer att ha med oss fika så det blir även en picknik. Alla får med sig recept så att man kan laga eller frysa in/torka sina växter hemma.

Hjärtligt välkomna!

Veckodag: Lördag
Tid: 14:00-16:15
Lokal: Museivägen 3
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights