Visa kurser.se som: Mobil

Kustskepparintyg

SV Väst
Kursinformation
Stenungsund
30 timmar på 10 tillfällen
2022-09-29 18:30
2 550 SEK

Kursbeskrivning

Kursinnehåll
För dig som vill köra en fritidsbåt som är längre än 12 meter och bredare än 4 meter är Kustskepparen ett krav. Under denna kurs får lära dig att navigera utomskärs och/eller i mörker, med hänsyn till missvisning och deviation. Vi lär oss också att navigera efter fyrar, att göra man-överbord-manöver i mörker, använda GPS, plotter och radar samt att utföra positions- och deviationsbestämning.

Kursen avslutas med uppskrivning för NFB:s Kustskepparintyg. Godkänt förarintyg och båtpraktikutbildning är ett förhandskrav. (Denna kurs kallades tidigare skepparexamen)

Kursplan
Gruppen träffas en gång i veckan tio tillfällen. Teori blandat med praktiska övningar och sjökortsarbete. Båtpraktik krävs för att att få Kustskepparintyg.

Studiematerial
Deltagaravgiften är 1950 kr. Vi använder kurslitteratur Fritidsskepparen (förarintygspaket) samt Bestickpaket Navigation. Materialkostnad på ca 600 kr tillkommer för detta.

OBS: Ange vid anmälan om du behöver kurslitteratur och/eller bestickpaket.

Bra att veta
Förarintyg för båt och båtpraktikutbildning är ett krav för att gå kursen och erhålla Kustskepparintyget, du ska också vara minst 15 år.
Efter avslutad kurs anordnas examination för Kustskepparintyg, kostnad 450 kr som betalas direkt till provförrättaren.

Anmälningsinformation
Startdatum är preliminärt, vi startar cirkeln när vi har tillräckligt många anmälda.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad. Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.
Veckodag: Tisdag
Tid: 18:30-21:00
Lokal: C W Borgs Väg 4

SV Väst

SV Väst

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Kontaktuppgifter till SV Väst

SV Väst

Junogatan 7
45142 Uddevalla


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kustskepparintyg!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner