Inga recensioner än

Kalligrafi

SV Väst, i Kungälv
Längd
12 timmar på 4 tillfällen
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
19 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar på 4 tillfällen
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
19 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kursinnehåll
Kalligrafi, dvs skönskrift eller konsten att skriva vackert. Denna kurs ger en chans att prova på om det som kallas latinsk kalligrafi är något för dig om du är nybörjare och nyfiken på de gamla västerländska skrivteknikerna, men är också lämplig för dig som redan provat och blivit biten av denna användbara konstform då vi träffas i en mindre grupp och ledaren har lång erfarenhet av kalligrafiundervisning för olika nivåer. Vill du testa något nytt, fräscha upp något gammalt eller få inspiration till vackra inbjudningar och andra texter? Välkommen!

Kursplan
En översikt av skriftens historia, genomgång av olika material, grundläggande skrivövningar och enklare text lay-out ingår under helgen som i övrigt kommer att anpassas efter deltagarnas individuella nivå.

Studiematerial
Ett enkelt startpaket ingår och övrigt material kan köpas på plats

Cirkelledare
Cathrine Rohman-Fransson, utbildad konstnär, kalligraf och föreläsare med mångårig erfarenhet som kursledare inom kalligrafi,måleri mm

Bra att veta
Ingen tidigare erfarenhet behövs, men flera nivåer är välkomna då helgen anpassas efter deltagarnas förutsättningar.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 4 anmälda deltagare
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.

Veckodag: Tisdag
Tid: 18:00-20:30
Ledare: Cathrine Rohman Fransson
Lokal: Rådmansgatan 30

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

19 september, 2023

  • Kurs
  • Kungälv
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights