Inga recensioner än

Jägarexamen teori

SV Väst, i Spekeröd
Längd
48 timmar på 16 tillfällen
Pris
3 745 SEK
Nästa kurstillfälle
13 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
48 timmar på 16 tillfällen
Pris
3 745 SEK
Nästa kurstillfälle
13 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Jägarexamen i Stenungsund - teoridel
Den som vill ha tillstånd att inneha jaktvapen ska kunna visa upp bevis på ett godkänt kompetensprov – Jägarexamen. Syftet med jägarexamen är att varje jägare ska få grundläggande kunskaper om och intresse för viltvård och jaktteknik. Det krävs kunskaper om ekologi, biologi, viltvård, säkerhetsfrågor, skjutvapen och ammunition, jaktlagstiftning och annan lagstiftning av betydelse. Tanken är att jakten ska bli säker, ekologiskt anpassad och att viltet ska visas hänsyn.

Kursinnehåll
Kursen leder till examination för jägarexamens teoretiska del. Genom teoretiska och praktiska lektioner, tillsammans med studiebesök, tillgodogöra sig kunskaper för att sedan slutföra teoriprov Jägarexamen för hög- och småvilt.

Praktisk del samt uppskjutning
Observera att den praktiska delen som examineras med ett skjutprov inte ingår utan genomförs av annan utbildare. Information om anmälan till denna examinationsdel ges under kursens gång.

Studiematerial
Jägarskolepaketet med Jägarskoleboken samt inloggning till webbaserade e-jakt som innehåller ljudboken, övningsfrågor, filmer och bildspel som underlättar lärandet inför jägarexamen. Boken ingår i den avgift du betalar vid anmälan. Ange i din anmälan om du redan har boken. Vi reserverar oss för ev prishöjningar. Kostnad för frakt tillkommer.

Bra att veta
Veckodagarna kan variera. Vi bestämmer tillsammans dag för träffar efterhand under kursens gång.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid sex anmälda deltagare. Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar. Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.

Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900
Veckodag: Måndag
Tid: 18:30-20:45
Ledare: Tommy Fors
Lokal: Tveten 112

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

13 november, 2023

  • Kurs
  • Spekeröd
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights