Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen

SV Väst
Kursinformation
Uddevalla
45 timmar på 15 tillfällen
2021-10-27 18:15
3 795 SEK

Kursbeskrivning

Vill du bli Jägare? - Första steget är att ta Jägarexamen

Söker du efter jägarexamen i Uddevalla-området? Då har du kommit rätt!
Att ta din jägarexamen är ett första steg för dig som vill börja jaga. Du kommer lära dig mycket om artkännedom, vapen & ammunition, ekologi, lagar & regler, hundar, eftersök, etik & moral m.m.
En godkänd jägarexamen krävs för att kunna bli beviljad licens för jaktvapen (licensansökan görs hos polisen). Har du blivit beviljad licens för jaktvapen så har du också möjlighet att träna med ett sådant vapen. En komplett jägarexamen består av ett teoretiskt prov och tre praktiska delprov (hagelgevärsprov, grundprov kulgevär samt högviltprov för kulgevär). En komplett examen ger behörighet för samtliga, för jakt i Sverige godkända vapentyper.
Det finns ingen nedre åldersgräns för att få ta en jägarexamen. Man måste dock ha de fysiska förutsättningarna för att kunna hantera vapen på ett säkert sätt för att få göra de praktiska delproven. Däremot måste man vara 18 år fyllda för att söka vapenlicens.
Vår kurs är i 2 delar, teoretisk och praktiskt moment, båda avslutas med teoriprov och skytteprov. Kurserna leds av erfarna och engagerade jägare. Totalt omfattar teorikursen 15 tillfällen (kväll) och praktiska biten sker under 3,5 heldagar. Litteratur: 500 kronor ingår i avgiften.
Det som tillkommer är
• Teoretisk provavgift
• Uppskjutning
Vi samarbetar även med Jägarnas Riksförbund där ni har möjlighet att bli medlemmar och då erhålla en rabatt på 10% på deltagare avgiften. Detta får ni mera information vid cirkelstart.
Fakturan skickas ut till deltagarna efter första träffen.
Veckodag: Onsdag
Tid: 18:15-21:00
Lokal: Glimmingen 153

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

SV Väst

SV Väst

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Kontaktuppgifter till SV Väst

SV Väst

Junogatan 7
45142 Uddevalla

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner