Intuitivt måleri på Rud

SV Väst, i Bengtsfors
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
2 200 SEK
Nästa kurstillfälle
7 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
2 200 SEK
Nästa kurstillfälle
7 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Intuitivt måleri i Ruds Ateljé

Kursen hålls i den stora vackra ateljén i Ruds gamla missionshus i Laxarby, 10 km utanför Bengtsfors. Kursen passar både nybörjare och erfarna.

Som kursledare skapar jag ett kravlöst, öppet utrymme för att deltagarna ska få uppleva glädje och inspiration till att måla. Jag stöttar den kreativa processen utan att bedöma kursdeltagarnas arbeten.

Jag presenterar olika verktyg och tekniker inom både figurativt och abstrakt måleri. Vi tittar på grundläggande färglära och hantering av olika typer av färger, såsom olja, tempera och akryl, samt olika underlag att måla på.

Vi varvar målandet med andningsövningar och enkel meditation, för att stilla sinnet och bättre landa i oss själva. De här övningarna kan också hjälpa oss att se måleriet för vad det är och inte vad vi föreställer oss att det ska vara. 

Vi följer känslan och lyssnar till naturen, omkring oss och inom oss. Vi målar det vi ser och det vi inte ser men ändå upplever. Vi sätter igång och ser vart måleriet tar oss.

Cirkelledare
Lina Berglund, är konstnär med Magisterexamen i Fri Konst från Konstakademin i Trondheim. Lina arbetar med måleri, både i form av tavlor, skulpturala objekt och större rumsliga installationer. Drivkraften har alltid varit att vilja gestalta existentiella mänskliga villkor, särskilt förhållanden mellan den inre och yttre verkligheten, det osynliga och det synliga.
Som kursledare skapar Lina ett kravlöst, öppet utrymme för att deltagarna ska få uppleva glädje och inspiration till att måla. Genom hela helgen så stöttar Lina den kreativa processen utan att bedöma kursdeltagarnas arbeten. Ingenting är rätt eller fel.

Schema
Lördag och söndag kl 09:00-15:00
Ateljén öppen till kl 21 varje kväll, om man vill arbeta på egen hand.
Gemensam lunch kl 12. Te och kaffe finns att ta när man vill.

Bra att veta
Alla material och fika ingår i kursavgiften. Även kaffe och te.

Boende finns att hyra i samma hus (tre privata rum med delat kök och badrum) 700 kr/natt. Kontakta kursledaren Lina Berglund för mer information, 0729131623

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 4 anmälda deltagare

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad. Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900

Veckodag: Lördag, Söndag
Tid: 09:00-15:00
Lokal: Rud 5

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

7 oktober, 2023

  • Kurs
  • Bengtsfors
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights