Visa kurser.se som: Mobil

IMPROVISATION & KREATIVITET med Biggi Vinkeloe

SV Väst
Kursinformation
Distans
2 timmar på 1 tillfälle
2021-03-17 18:00
50 SEK

Kursbeskrivning

Del 4 av en ny digital samtalsserie för för musiker och konstnärer inom alla genrer onsdagar ojämna veckor hela våren kl 18.00-19.30

Biggi Vinkeloe är saxofonist flöjtist och kompositör inom jazz nutida konstmusik och världsmusik globalt verksam och nästan alltid på resande fot. Hon är också utbildad musikterapeut och har ett engagemang för social aktivism och entreprenörskap.

Biggi är en av få kvinnliga musiker i sin generation som har haft inflytande på dagens jazz och improvisationsmusik. Hon har släppt över 30 album och har turnerat i Nordamerika Europa och Asien. Hon har en stor musikalisk bredd och har initierat ett stort antal genreöverskridande projekt som kombinerar musik med dans konst och visuella föreställningar.

Biggi har alltid haft ett engagemang i genus- och jämställdhetsfrågor. Redan när hon var fem år förstod hon att det skulle bli svårt för henne att förverkliga sina drömmar bara på grund av att hon föddes som flicka. -"Fortfarande har vi inte uppnått jämställdhet 60 år senare."
Hon har varit medlem i kvinnorättsorganisationer i Tyskland Frankrike och Sverige. Sedan 2018 är hon ordförande för Women in Jazz South Florida USA.

Den här samtalsserien passar dig som är professionell semiproffs eller amatör inom musik eller konst och som vanligtvis brukar spela i band eller orkester sjunga i kör går en målarkurs eller på annat sätt uttrycker dig konstnärligt och får utlopp för din kreativitet.
Du anmäler dig i förväg till varje tillfälle. En länk till Zoom och betalningsinstruktioner skickas ut två dagar innan arrangemanget. Avgiften är 50 kr per gång som betalas via swish. Du kan välja att vara med varje gång eller vid enstaka tillfällen. Antal deltagare är begränsat.

Veckodag: Onsdag
Tid: 18:00-19:30
Ledare: Annika Törnqvist
Lokal:

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

SV Väst

SV Väst

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Kontaktuppgifter till SV Väst

SV Väst

Junogatan 7
45142 Uddevalla

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera IMPROVISATION & KREATIVITET med Biggi Vinkeloe!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser