Visa kurser.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en kurs. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen!

God man utbildning

SV Väst
Kursinformation
Bengtsfors
21 timmar på 7 tillfällen
400 SEK

Kursbeskrivning

För dig som är eller vill bli god man eller förvaltare eller vill veta mer om vad det innebär.

Vi går igenom vad en god man eller förvaltare måste göra bör göra och absolut inte får göra.

Att vara god man är ett ideellt uppdrag som kräver att du är livserfaren och vet hur samhället fungerar. Denna cirkel erbjuder dig en genomgång av uppdragets grundläggande krav. Du blir väl förberedd och kan möta de krav som kommer från huvudmannen socialtjänsten boende anhöriga mm. Du får även viss praktisk information som cirkelledaren har. Överförmyndaren i den kommun du har uppdrag skall enligt regeringen erbjuda dig en utbildning.
Denna cirkel förutsätter att du har varit på överförmyndarträff för nya gode män och förvaltare och är beredd att ta ett uppdrag. Den är anpassad för dig som skall bli god man/förvaltare eller redan i dagsläget har sådana uppdrag. Kurslitteraturen som vi använder oss av är Jan Wallgrens bok Gode mannens ABC.

Har du frågor kontakta enhetschefen för överförmyndarnämnden Conny Johansson overformyndarenheten@amal.se 0532-777 400 eller Anders Hansson Studieförbundet Vuxenskolan anders.hansson@sv.se 010-330 09 08

För anmälan kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 330 09 00

Veckodag:
Tid: 00:00-00:00
Lokal: Lokal meddelas senare

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

SV Väst

SV Väst

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Kontaktuppgifter till SV Väst

SV Väst

Junogatan 7
45142 Uddevalla

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera God man utbildning!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser