Visa kurser.se som: Mobil

Föreläsning om Bohus Stickning med historisk fäste i Strömstad

SV Väst
Kursinformation
Strömstad
2022-09-16 19:00
450 SEK

Kursbeskrivning

Kl 19.00-19.45 Karin Askberger, skribent och föredragshållare med inriktning på lokal kulturhistoria, ger inblickar i stenindustrins Krokstrand och stickerskornas premisser.

Kl 20-20.45

Pernille Silfverberg berättar om sin livsresa från sjöman till kaninuppfödare och om ingången till handarbetandet. Om att bära kulturarvet vidare, hur det kom sig och om hur det är?

En vardag med Bohus Stickning i Emma Jacobssons anda! Vad innebär det? Kvalitet och noggrannhet är nyckelord som naturligt och självklart leder till berättelser om angorakaninerna, angoragarnet och arbetet med färgning för hand. Pernille ger inblick i BS kollektionens variationsrikedom och presenterar bland annat jumprar och koftor med runda ok, stickade uppifrån eller nerifrån, med rakt ok, helmönstrad front, med mönsterpartier och mönster border i ullgarn och/eller garn av angora/merino.

Kl 20.45-21.30

Pernille svarar på alla deltagarnas frågor. T. ex. Vad är unikt med Bohus Stickning? Är det svårt att sticka Bohus Stickning. Vad behöver man tänka på inför val av stickpaket? Fördelar med att sticka uppifrån och ned? Kan jag sticka Bohus Stickning om jag inte har stickat mönsterstickning tidigare? Vilken model bör jag välja i så fall. Vart kan man få hjålp om man kör fast?

Bokas via https://www.angoragarnet.com/store/p/event-bohusfestivalen-15-18-sep-320631/lecture-about-bohus-stickning-16-sep-kl-19-21.30-in-english-language-1028374

Veckodag: Fredag
Tid: 19:00-21:30
Lokal: Södra Kyrkogatan 10

SV Väst

SV Väst

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Kontaktuppgifter till SV Väst

SV Väst

Junogatan 7
45142 Uddevalla


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Föreläsning om Bohus Stickning med historisk fäste i Strömstad!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner