Föredrag - Hundmöten med Jessica Mann

SV Väst, i Henån
Pris
250 SEK
Nästa kurstillfälle
15 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Pris
250 SEK
Nästa kurstillfälle
15 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Jessica Mann kommer till Orust och pratar om hundmöten!

Blir din hund galen när den ser en annan hund ute på promenaderna? Du är inte ensam att kämpa med en hund som drar och stretar, skäller och reser ragg bara vid blotta åsynen – eller doften – av en annan hund.

På den här föreläsningen får du tips om hur du kan göra såväl i skarpt läge – när mötet är ett faktum – och mera långsiktigt för bestående resultat. Dessutom kommer föreläsningen handla om hur du kan jobba förebyggande, vilket passar dig som har en valp eller unghund som ännu inte utvecklat hundmötesproblematik.

Jessica kommer dessutom prata om varför hundmötesproblem uppstår, hur du kan jobba med belöningar för att ändra både känslor och beteenden och dessutom ge tips på alternativa aktiveringsformer de dagar då du bara inte orkar jobba med din hund.

Jessica Mann driver företaget Motiverade hundar där hon håller kurser i allt från valpkurser, kurser i nosework och freestyle och dessutom specialicerat sig på kurser och läger för blygerhundar - hundar med olika rädslor. Tillsammans med två kollegor håller hon instruktörs- och hundbeteendeutredarutbildningar i Attityd hundkunskap. Hon är dessutom en av instruktörerna på Tromplo, samt i hundappen Petli.

2017 gav hon ut boken ”Blygerhundar - så gör du din hund till en superhjälte” som mottagits med strålande kritik av både hundägare och fackpersoner. 2021 kom äntligen bok nummer två: ”Valpträning – så gör du din hund till en vardagshjälte” vilken fått ett lika varmt mottagande.

Jessica tränar och tävlar sin tollare och sina tre border collies i en rad olika sporter – freestyle, heelwork to music, nosework, hoopers och rallylydnad -, och ägnar en stor del åt berikning och friskvård och tycker att samspelet med hundarna är det bästa som finns.

Samarrangemang med Orust Hundägarförening och Studieförbundet Vuxenskolan


Veckodag: Onsdag
Tid: 19:00-21:00
Ledare: Jessica Mann
Lokal: Hamntorget 18

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

15 november, 2023

  • Kurs
  • Henån
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights