Biodling Nybörjare

SV Väst, i Strömstad
Längd
24 timmar på 8 tillfällen
Pris
1 350 SEK
Nästa kurstillfälle
19 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 timmar på 8 tillfällen
Pris
1 350 SEK
Nästa kurstillfälle
19 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkomna på en härlig kurs i biodling för nybörjare . Kursen omfattar 6 teori-kvällar a 3 lektionstimmar och 2 praktik-dagar i bi-gården. Tillsammans åtta sammankomster. Teori-delen startar upp för att sen övergå till praktik-delen i mitten/slutet av maj.

Teori:
Bisamhället och dess invånare. Binas biologi. Biodlarens kupor och utrustning. Genomgång av binas stora betydelse för naturen och våra skördar av bär och frukt. Bisjukdomar med varroabekämpning. Året i bigården. Binas svärmning. Avläggare. Drottning odling. Skattning och honungshantering. Lämplig lokal, honungsslunga o.d. för mindre hobby-biodlare. In vintring.

Praktiken under våren
Vår undersökning av samhället. Vidare utveckling av samhällena.

Studiematerial
Vi använder oss av Mina första år som biodlare +arbetsboken och vi beställer böckerna så att den finns vid första träffen.
Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar.

Bra att veta
Vi startar kursen så fort vi har minst 8 anmälda och om startdatum anges är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar. Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad. Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För mer information kontakta oss
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900
Veckodag: Tisdag
Tid: 18:30-21:00
Lokal: Västra Klevgatan 7

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

19 mars, 2024

  • Kurs
  • Strömstad
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights