Visa kurser.se som: Mobil

Biodling nybörjare 17 mars

SV Väst
Kursinformation
Kungälv
30 timmar på 8 tillfällen
2021-03-17 18:00
1 550 SEK

Kursbeskrivning

Tyvärr är det mycket troligt att kursstart för denna fysiska biodlingskurs måste senareläggas på grund av coronapandemin.
Anmäler du dig kommer vi att hålla dig informerad!

Det här är kursen för dig som drömmer om att bli biodlare som just startat biodling på egen hand eller som vill fräscha upp gamla kunskaper

I kursen får du lära dig biodlingens grunder: hur ett bisamhälle fungerar hur du ska sköta bina under biåret och vilken utrustning du behöver. I kursen ingår också många praktiska moment: hur du handskas med bin på ett tryggt sätt hur du undersöker bisamhället hur du skattar och slungar honung och hur du snickrar tillbehör till bikupan. Du får också hjälp och goda råd hur du ska tänka när du skaffar ditt första samhälle. Kursledarna är erfarna biodlare som aldrig tröttnar på att prata om bin och biodling. Till sin hjälp har de föreningens hundratusentals bin.

Kursplanen omfattar 30 studietimmar fördelat på åtta tillfällen. Vi följer Sveriges Biodlares Riksförbunds kursplan i boken Mina första år som biodlare och arbetsboken Min biodling. På www.biodlarna.se kan du läsa mer om kursböckerna.

Kursen äger rum sex onsdagskvällar kl 18–21 samt två lördagar kl 10–16 (dubbelpass) med start 17 mars. Tillfällena ligger utspridda; merparten ligger under våren men ett lördagstillfälle ligger i augusti för att deltagarna ska kunna att skatta och slunga honung från föreningens bisamhällen.

I kursavgiften ingår kurslitteratur och annat material.

Kontakta gärna Eva Carlsson så berättar hon mer om kursen: evai.carlsson@gmail.com eller 0707-314 563.

Vi anpassar oss efter rådande coronaläge. Det blir arbete i små grupper och utomhus så mycket som möjligt. Tänk på kläder efter väder och sittunderlag.

I samarbete med Södra Inlands Biodlareförening
Veckodag: Onsdag
Tid: 18:00-21:00
Lokal: Prästvägen 570

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

SV Väst

SV Väst

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Kontaktuppgifter till SV Väst

SV Väst

Junogatan 7
45142 Uddevalla

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Biodling nybörjare 17 mars!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser