Att göra egna fanzines

SV Väst, i Uddevalla
Längd
18 timmar på 3 tillfällen
Pris
680 SEK
Längd
18 timmar på 3 tillfällen
Pris
680 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

En kurs i att göra egna fanzines3

Fanzines är självpublicerade magasin i olika storlek och stil. De är oftast i papper som en vanlig tidning men innehåll och allt annat väljer du själv. Vi provar att göra fanzines tillsammans i varierande format och innehåll.

Prova på att uttrycka dig i zines, personligt i perzines, något du gillar i fanzines, dikta i poezines, sätta ihop foton i ett fotozine eller samla ihop bilder i ett artzine. Eller varför inte göra en serie? Enbart text, enbart bilder eller en mix.

Fanzines är ett sätt att uttrycka sig och vi kommer att prova olika format och stilar för att du ska hitta ditt eget sätt!

Kursinnehåll
Vi kommer att skapa zines genom att vika, häfta och sy ihop papper. Göra bilder med eller utan färg. Kollage av gamla tidningar. Skriva berättelser och poesi. Miku kommer att leda zinelabbet med en mix av övningar och fritt skapande, med härliga exempel ur sin zinesamling.

8 augusti, via Zoom, 18:00-21:00

19 augusti, heldag på Källhultett6, 10:00-18:00

22 augusti, via Zoom, 18:00-21:00

Cirkelledare
Miku Maria Gustavsson

Bra att veta
- Uppstart med presentation, övning, föreläsning med demonstration av olika fanzines: format, stil, innehåll etc. På Zoom i 2,5 timma med kort rast.

- Heldag med en mix av övningar och praktiskt skapande på plats i Källhult ett6. Jag är aktiv workshopledare hela dagen och har med min zinesamling samt material och verktyg. Fokus på att göra, hands on tillsammans.

- Återsamling med runda och reflektioner. Bonus med information om hur digitala verktyg kan användas.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 4 anmälda deltagare
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Cirkeln arrangeras i samarbete med
källhult ett6 & Studieförbundet Vuxenskolan

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.

Veckodag: Tisdag, Lördag
Tid: 18:00-21:00
Lokal:
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights