Visa kurser.se som: Mobil

Tidens kontur – Skapa din egendesignade överdel av återbrukat material

SV Värmland
Kursinformation
Distans
12 timmar på 6 tillfällen
2021-10-26 18:30
2 750 SEK

Kursbeskrivning

Skapa en egen överdel inspirerad av tidens kontur med hållbarhetstänk och återbruk tillsammans med Camilla Pontén, textil- och dräkthistoriker och Lina Hanno, designer.

Denna kurs riktar sig till dig som är nyfiken på att designa din egen överdel genom att tänka runt historiska siluetter och återbruk. Textilbranschen påverkar miljön i alla led från det att kläder och textil produceras, säljs, används tills att de återvinns och slängs. Visste du att det krävs 12 000 liter vatten för att göra ett par jeans? Därför känns det extra bra att kunna erbjuda denna kurs med möjlighet till inspiration och kreativitet med inriktning mot en mer hållbar miljö!

Kursinnehåll
Kursen består av 6 träffar och ni träffas en gång i veckan på den digitala plattformen Zoom.
Länk till studierummet får du via mejl innan kursstart.
1. Föreläsning om dräkthistoria, hållbarhet, tillskärning, skissteknik, personligt uttryck, sömnad och presentationsteknik.
2. Material och skissning av egen design.
3. Presentation av egen skiss och material.
4. Sömnad och personlig handledning.
5. Sömnad och personlig handledning.
6. Slutliga detaljer samt presentation.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Material
Varje deltagare får ett grundmönster för överdel i sin storlek hemskickat per post, ange din storlek i anmälan.
Material bekostar deltagaren själv.
Denna kurs handlar om återbruk och kursledarna ser gärna att du använder dig av material du har hemma, exempelvis förbrukade kläder, gardiner, lakan och dukar.
Förutom textil kan det vara bra att ha tillgång till en symaskin, men det fungerar också att sy för hand. Du behöver också sytråd, synål, knappnålar, sax och måttband.

Om kursledarna
Camilla Pontén, textil- och dräkthistoriker, modevetare och hantverkare har lång och bred erfarenhet av mode, kläder och textil oftast i samband med utbildning, en prakademiker. Genom sin karriär har hon kvalificerat sig i ett brett spektrum av mode och textilier. Hon har arbetat som ingenjör på textil- och läderlaboratorium, inom sportbranschen och hon har varit rektor på Stockholms Tillskärarakademi, en skola med fokus på mönsterkonstruktion, mode, skrädderi och hållbarhet. Hon har passion för textila fibrer, hållbarhet & kvalitet, textil- och dräkthistoria, pedagogik, passform och ledarskap. Hon innehar rektorsexamen, gymnasielärararlegitimation inom mode, form, mönsterkonstruktion och hantverk samt en fil. mag. i dräkt- och textilvetenskap. Camilla arbetar idag som projektledare, lärare och föreläsare för branschen med fokus på textil, menstruationsskydd, dräkthistoria och hållbarhet, men utför även uppdrag inom modedesign.

Lina Hanno, designer, kostymör, illustratör, pedagog med lång erfarenhet av mode, det konstnärliga uttrycket och pedagogik. Redan från slutet av 1980-talet har Lina arbetat med olika projekt från konstskola i NYC, kostymör inom teater, film, dans, workshops i London och eget företag inom mode (med egen produktion, butik och återförsäljare). Det samtidigt som hon arbetat som pedagog både för barn och vuxna på t.ex. Stockholms Tillskärarakademi och Vår Teater. Lina är utbildad modedesigner, har gått konstskolor och är legitimerad lärare i drapering, formgivning- och hantverksämnen textildesign, samt digitalt skapande och entreprenörskap.
Just nu driver hon ett eget klädmärke med hållbar profil, parallellt med pedagogiska uppdrag på bl.a Beckmans designhögskola.
Läs mer om Lina här.

Ledare: Camilla Pontén och Lina Hanno
Tid: Tisdagar kl 18.30-20.30, start 26 oktober
Plats: Distans. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling samt headset.
Pris: 2750 kr / 6 träffar
Anmälan: josefin.nilsson@sv.se ∙ 0563-408 50 ∙ eller direkt här på hemsidan senast 10 oktober.

Veckodag: Tisdag
Tid: 18:30-20:30
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tidens kontur – Skapa din egendesignade överdel av återbrukat material.

SV Värmland

SV Värmland - Kurser för din fritid

Studieförbundet Vuxenskolan Värmland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Värmland

Kontaktuppgifter till SV Värmland

SV Värmland

Stapelgatan 2
652 16 Karlstad

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tidens kontur – Skapa din egendesignade överdel av återbrukat material!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Tidens kontur – Skapa din egendesignade överdel av återbrukat material, fyll i följande uppgifter: