Skapa konst med gelplatta

SV Värmland, i Kristinehamn
Längd
12 timmar på 3 tillfällen
Pris
1 185 SEK
Nästa kurstillfälle
30 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar på 3 tillfällen
Pris
1 185 SEK
Nästa kurstillfälle
30 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Gelplatta är en monotypiteknik som gör det möjligt att skapa många lager och unika tryck på ett enkelt sätt som känns som magi.

Den här kursen passar både dig som aldrig har provat gelplatta och dig som vill ta nästa steg i denna underbara teknik. Under tre träffar kommer vi att prova olika sätt att bygga en bild med gelplatta, både med konkreta steg och en frihet att skapa intuitivt. Att arbeta med färger och former hjälper till att låsa upp modet att experimentera, riskera, lita på dig själv och processen.

Kursinnehåll
· Vi skapar tryck med gelplattor utifrån inspiration av konstnären Henry Matisse. Enkla och visuellt tilltalande former som Matisse skapade i slutet av livet är perfekta att applicera för tryck. Vi kommer att lära oss att arbeta med pappersutklipp för att skapa djupa tryck i många lager och leka med färgkombinationer.
· Naturinspirerade gelplattetryck med föremål från skogen. Naturmaterial (pinnar, löv, blommor, gräs) hjälper till att skapa underbara mönster när de trycks med gelplatta. Vi kommer att lära oss att trycka med växter och skapa kompositioner som påminner oss om naturens skönhet.
· En av de mest spännande möjligheterna som gelplatta erbjuder är att trycka i många lager, skapa djupa och komplexa bilder. Men det kan vara knepigt att bygga lager som fungerar harmoniskt med varandra och undvika en "kaotisk" effekt när man inte vill ha det. Vi provar olika sätt att bygga flera lager av tryck som kompletterar varandra och fungerar som en visuell symfoni.

Om kursledaren
Sasha Bergdahl Larsson är född på halvön Kamchatka med vulkaner och Stilla havet runt omkring, hon har alltid varit fascinerad av kulturer, språk och psykologi. När hon studerade de ämnena på universitet upptäckte hon att bilder och färger också är ett fascinerande språk som till och med kan bli rikare än det verbala språket och berätta djupa historier. Kärleken förde henne till Sverige och Kristinehamn och hon bor nu sedan ett par år tillbaka i Kristinehamn med sin man.
Sasha har hittat sitt eget visuella språk och är en aktiv konstnär. Hon arbetar på Konstlabbet i Storfors men också med konstterapi. Där blir hon ständigt förundrad över hur processer i vårt psyke kan översättas till former och färger och hur vi genom att transformera dem kan arbeta med våra sinnesprocesser.
Hon älskar att hjälpa människor att hitta sitt eget bildspråk och leka med det:
"Det är ett underbart sätt att se på världen, dig själv och andra med nya kreativa ögon. När jag själv skapar blir jag mer öppen för livet och det känns lättare att tackla allt som kommer i min väg. Jag vill verkligen dela det kraftfulla verktyget med dig."

Tid: Tre torsdagar kl 17:00-20:00, start 30 november
Plats: Konstasken, Kristinehamns konstmuseum, Dr Enwalls väg 13 C, 681 84 Kristinehamn
Kostnad: 1 185 kr inkl material | 3 träffar
Anmälan senast 22 november.


Verksamheten sker i samarbete med Kristinehamns konstmuseum.
Veckodag: Torsdag
Tid: 17:00-20:00
Lokal: Dr Enwalls väg 13 C
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

30 november, 2023

  • Kurs
  • Kristinehamn

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Skapa konst med gelplatta och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Värmland
Stapelgatan 2
652 16 Karlstad

Studieförbundet Vuxenskolan Värmland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Värmland

Highlights