Visa kurser.se som: Mobil

Skapa ditt eget zine! en unik studiecirkel på distans

SV Värmland
Kursinformation
Distans
10 timmar på 5 tillfällen
2021-09-08 19:00
525 SEK

Kursbeskrivning

Punkigt, politiskt, poetiskt - eller dina semesterbilder. Gör ditt eget zine!

Ett zine är en förkortning av magazine och finns i lika många format som det finns saker att säga. Ett zine är ett självpublicerat häfte eller tidning, som personer gör själva utan att något förlag eller någon redaktion är inblandade. Innehållet varierar mellan poesi och politik, ofta punkigt i stilen just för att du själv gör det innehåll du vill. De vanliga formaten är minizine som är ett litet häfte av ett enda pappersark vikt på ett smart sätt, ett zine som brukar vara vikta ihophäftade pappersark och fanzine som är ett zine om ett speciellt ämne. Det kan vara en hyllning till en artist, en bil eller precis vad du själv vill lyfta fram.

Innehåll i studiecirkeln
Olika metoder att uttrycka sig i ord och bild. Vi testar olika format och gör minizines, zines och fanzines. Historik och traditioner i zineshantverket. Kreativa tekniker som kollage, poesi och teckningar. Material och verktyg, allt från papper, pennor, sax och klister till digitala format att göra zines. Träffarna har en tydlig struktur med utrymme för aktivt skapande och trevlig samvaro. Som deltagare kan du vara med och påverka studieplanen. Träffarna sker på distans via mötesplattformen Zoom och passar för alla åldrar som kan delta i ett zoommöte.

Kursstart
Onsdag 1 september kl 18.00-18:30 ses vi för att testa tekniken, prata material och träffas en halvtimma.
Kursen startar onsdagen den 8 september. kl. 19-21. 5 tillfällen med avslutning den 6 oktober.

Deltagaravgift
525 kr

Om ledaren
Miku Maria Gustavsson är kommunikationsstrateg och konstnär och har lång erfarenhet att leda kreativa workshops och digitala möten. Miku är van att uttrycka sig i olika medier och har skapat många zines av olika slag själv och tillsammans med andra zinemakare, såväl i papper som digitalt,. Hennes zines har blivit recenserade internationellt, har medverkat på VXO ZIne Fest och är med i zinesarkiv i VXO Växjö och Bibliotheket på Ringön. Miku har startat kreativa mötesplatser sedan tonåren och de senaste 10 åren deltagardrivna event där varje deltagares röst är lika mycket värd.

Kurslitteratur
Deltagarna behöver ingen litteratur för att gå studiecirkeln men de kommer att få en litteraturlista på böcker kring zines för inspiration.

Bra att veta
Länk och instruktioner till Zoom mailas ut innan kursen. Det du behöver för att kunna delta är en dator eller surfplatta med kamera. Använd också ett headset och en bra internetuppkoppling. Ladda gärna ner zoom till din dator/surfplatta i förväg.

Välkommen med din anmälan!

Veckodag: Onsdag
Tid: 19:00-21:00
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skapa ditt eget zine! en unik studiecirkel på distans.

SV Värmland

SV Värmland - Kurser för din fritid

Studieförbundet Vuxenskolan Värmland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Värmland

Kontaktuppgifter till SV Värmland

SV Värmland

Stapelgatan 2
652 16 Karlstad

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skapa ditt eget zine! en unik studiecirkel på distans!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Skapa ditt eget zine! en unik studiecirkel på distans, fyll i följande uppgifter: