Konstlabb: Skissboken - ett visuellt labb för konstnären

SV Värmland, i Kristinehamn
Längd
4 timmar på 1 tillfälle
Pris
395 SEK
Nästa kurstillfälle
12 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar på 1 tillfälle
Pris
395 SEK
Nästa kurstillfälle
12 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen till konstlabb - en serie av sju fristående workshops! En lekplats och laboratorium för dig som vill lära dig mer om dig själv genom färger och former och prova olika visuella språk.

Genom fascinerande tekniker och fantasi lär du dig att bli flexibel och kreativ, inte bara inom konst - också med själva livet. Ingen tidigare erfarenhet behövs, bara din nyfikenhet på färger, olika sätt att se på världen och dig själv. Detta är ett äventyr i färgernas, formernas och linjernas land för att lära sig ett nytt visuellt språk!

Kursinnehåll
Vi skapar våra egna skissböcker och tittar på olika sätt som konstnärer använder dem som verktyg. Skissböckerna blir ett rum, en fantasidimension som man kan gå in i när som helst och bli lugnare, starkare och mer inspirerad för allt som händer i livet.

Om kursledaren
Sasha Bergdahl Larsson är född på halvön Kamchatka med vulkaner och Stilla havet runt omkring, hon har alltid varit fascinerad av kulturer, språk och psykologi. När hon studerade de ämnena på universitet upptäckte hon att bilder och färger också är ett fascinerande språk som till och med kan bli rikare än det verbala språket och berätta djupa historier. Kärleken förde henne till Sverige och Kristinehamn och hon bor nu sedan ett par år tillbaka i Kristinehamn med sin man.
Sasha har hittat sitt eget visuella språk och är en aktiv konstnär. Hon arbetar på Konstlabbet i Storfors men också med konstterapi. Där blir hon ständigt förundrad över hur processer i vårt psyke kan översättas till former och färger och hur vi genom att transformera dem kan arbeta med våra sinnesprocesser.
Hon älskar att hjälpa människor att hitta sitt eget bildspråk och leka med det:
"Det är ett underbart sätt att se på världen, dig själv och andra med nya kreativa ögon. När jag själv skapar blir jag mer öppen för livet och det känns lättare att tackla allt som kommer i min väg. Jag vill verkligen dela det kraftfulla verktyget med dig."

Tid: Torsdag 12 oktober kl 17:00-20:00
Plats: Konstasken, Kristinehamns konstmuseum, Dr Enwalls väg 13 C, 681 84 Kristinehamn
Kostnad: 395 kr inkl material
Anmälan senast 4 oktober.


Verksamheten sker i samarbete med Kristinehamns konstmuseum.
Veckodag: Torsdag
Tid: 17:00-20:00
Lokal: Dr Enwalls väg 13 C
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

12 oktober, 2023

  • Kurs
  • Kristinehamn

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Konstlabb: Skissboken - ett visuellt labb för konstnären och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Värmland
Stapelgatan 2
652 16 Karlstad

Studieförbundet Vuxenskolan Värmland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Värmland

Highlights