Visa kurser.se som: Mobil

Fritt kreativt och lustfyllt yllebroderi - HELGKURS

SV Värmland
Kursinformation
Arvika
25 timmar på 4 tillfällen
2021-10-01 16:00
1 500 SEK

Kursbeskrivning

Välkommen på en kurs där du får utforska din egen kreativitet i yllebroderi.

Under två helger träffas vi för att lära oss om - och utforska – yllebroderiets möjligheter. Ylletyget är basen i vårt arbete som vi dekorerar med hjälp av applikationer, pärlor, paljetter, knappar m.m. Vi lär oss olika stygn och tekniker för att skapa praktfulla kuddar, mobilfodral, tavlor eller vad du önskar.

Vi kombinerar inspiration från äldre tekniker och mönster, deltagarna i kursen och din egen kreativitet för att skapa designer för ett användningsområde som passar idag. Tanken är att om du vill, så har du efter kursens slut ett färdigt alster.

Det krävs inga förkunskaper för att gå kursen, men även du som har broderat tidigare och vill ha inspiration och utveckling kan finna kursen givande. Ylle är ett enkelt och förlåtande material att skapa med. Det är lätt att komma igång för nybörjaren och det finns stora möjligheter för utveckling för den som jobbat lite längre med yllebroderi som teknik.

Ledare: Elisabet Thorvaldsson Flack har under många år undervisat i textilslöjd och vävning. Hon har lett många olika studiecirklar i textilt hantverk. Elisabet skapar själv gärna bruksföremål och konst i yllebroderi.
”Under kurser i yllebroderi uppstår en speciell atmosfär av gemensam kreativitet och fokus under tystnad. Det är magiskt när deltagarna sitter tillsammans, men jobbar enskilt på just sitt projekt. Jag ser mycket fram emot att hålla kursen!” säger Elisabet.

Praktisk info:

Kursen pågår under två helger.
Helg 1
Fredag 1 oktober kl 16-19
Lördag 2 oktober kl 10-16
Helg 2
Lördag 23 oktober kl 10-16
Söndag 24 oktober kl 10-16

Vi är i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Hantverksgatan 2 i Arvika. Det finns möjligheter att värma medhavd matlåda, men också möjligheter att köpa lunch på stan. För dig som kommer långväga tipsar vi om att boka boende via turistbyråns hemsida www.visitarvika.se

Material kan köpas direkt av ledaren på plats i när kursen pågår. Du är också självklart välkommen att ta med eget material. Kanske ligger det en knappsamling och bara väntar på att få komma till användning?

Anmäl dig här på webben redan idag! För frågor kontakt Lisa Lyckborn lisa.lyckborn@sv.se. (Tillbaka från semester i augusti.)

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Veckodag: Fredag, Lördag, Söndag
Tid: 16:00-19:00
Ledare: Elisabet Flack Thorvaldsson
Lokal: Hantverksgatan 2
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fritt kreativt och lustfyllt yllebroderi - HELGKURS.

SV Värmland

SV Värmland - Kurser för din fritid

Studieförbundet Vuxenskolan Värmland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Värmland

Kontaktuppgifter till SV Värmland

SV Värmland

Stapelgatan 2
652 16 Karlstad

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fritt kreativt och lustfyllt yllebroderi - HELGKURS!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Fritt kreativt och lustfyllt yllebroderi - HELGKURS, fyll i följande uppgifter: