Inga recensioner än

Balett för vuxna nybörjare 20+, ht-23 - Dansstudion

SV Värmland, i Arvika
Längd
12 timmar på 12 tillfällen
Pris
1 200 SEK
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar på 12 tillfällen
Pris
1 200 SEK
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen till balett för vuxna nybörjare!

I den här kursen jobbar vi med balettens grunder, teknik vid stång och olika övningar och dansfraser ute på golvet. Fokus under balett-lektionerna är att vi jobbar inifrån och ut, både genom att hitta och stärka de djupa musklerna, men även att vi faktiskt känner och upplever att vi dansar och därmed uttrycker något.

Kursinnehåll
• Lektionerna börjar med pilates-övningar för att hitta och stärka de muskler vi behöver använda oss utav och för att värma upp.
• Under lektionen varvas klassisk pianomusik med mer samtida låtar och olika genrer för att vi ska kunna arbeta med musiken, känslan och kroppen.
• Vare sig du aldrig har dansat förr, eller om du har dansat lite, så hittar vi ett arbetssätt som passar dig.
• Även som vuxen och nybörjare går det att börja med balett och att jobba med styrka och smidighet.

Dag & tid: Måndagar kl. 17:40-19:00, start 28/8
Lokal: Katedralen
Kostnad: 1200 kr.
Målgrupp: Vuxna nybörjare 20 år & uppåt.

Om kursledaren
Eto har studerat på danslinjen vid KPS i Kristinehamn. Modern och nutida dans samt danskomposition på Gotlands Dansutbildning (nuvarande Yrkesförberedande dansutbildning på Balettakademin i Stockholm) och sedan Danspedagogprogrammet vid Karlstads universitet. Hon har undervisat bland annat på kulturskolan i Uddevalla, i Karlstad och i Kil. Hon har även varit koreograf och danspedagog i flera nycirkussammanhang och föreställningar. Hennes huvudsakliga dansgenrer är hip hop, nutida och house, vilka alla får influeras av hennes passion för nycirkus, akrobatik och eldkonst. På Etos klasser jobbar alla utifrån sina egna förutsättningar för att hitta flöde, nya vägar och dansglädje. Eto lägger mycket fokus på att låta hela kroppen få vara med i dansen, kopplingen till musik och att hitta sina egna vägar för att nå dit.

Övriga upplysningar:
Om du dansar fler danser eller är en del av en familj där flera dansar på Dansstudion i Arvika måste du i kommentarsfältet vid anmälan uppge detta för att få flerdans- eller familjerabatt.

Första tillfället är prova-på. Efter detta behöver du meddela Studieförbundet Vuxenskolan till ronja.lindgren@sv.se om du inte vill fortsätta på kursen.
Vid frågor kontakta Studieförbundet Vuxenskolan i Arvika till mail ronja.lindgren@sv.se eller ring 0570 71 12 29

Varmt välkommen!
Veckodag: Måndag
Tid: 17:40-19:00
Ledare: Eto Olsson
Lokal: Tingsgatan 24
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

28 augusti, 2023

  • Kurs
  • Arvika

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Balett för vuxna nybörjare 20+, ht-23 - Dansstudion och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Värmland
Stapelgatan 2
652 16 Karlstad

Studieförbundet Vuxenskolan Värmland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Värmland

Highlights