Vi fortsätter sticka - helgkurs

SV Uppsala län, i Uppsala
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
25 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
25 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Vi fortsätter sticka - helgkurs

Den här kursen är för dig som redan kan sticka aviga och räta maskor, men som vill komma igång med stickprojekt. På kursen kommer vi att prova flera olika sticktekniker såsom strukturstickning med aviga och räta maskor, randningar och färgbyten samt resårer och andra kanter.

Vi kommer också att gå igenom hur en läser och tolkar stickbeskrivningar, och varför en har nytta av att sticka provlappar. Du påbörjar ditt eget stickprojekt, som till exempel ett par vantar, muddar eller en halskrage eller vill du hellre sticka fler provlappar med de olika teknikerna går det förstås lika bra. Du kommer få tips om bra beskrivningar.

Förkunskaper
Du har grundkunskaper i stickning: aviga och räta maskor, uppläggning och avmaskning (visst utrymme finns för repetition om du glömt bort hur en gör en uppläggning eller avmaskning på bästa sätt.)

Upplägg
Helgkurs med två träffar: lördag 25 och söndag 26 november, kl 9.00-15.30.

Kursmaterial
Övningskompendium ingår och övrig materiallista får du med kallelse till kurs. Beskrivningar och mönster finns tillgängliga på kursen.

Ledaren
Vår kursledare, Josefin Edling, är en engagerad stickare med stort intresse för färg och form, stickteknik och konstruktion av stickade plagg. Josefin har utbildats i stickning på Handarbetets vänner och på Västerbergs folkhögskola.

"Att kreativt få arbeta med händerna och känna och se vad jag kan göra med garn och stickor något jag aldrig tröttnar på och jag ser fram emot att få dela med mig av mina kunskaper, inspirera och utvecklas tillsammans."

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
I vårt pentry finns kylskåp, micro, vattenkokare och viss utrustning för den fika/lunch du väljer att ta med. (OBS bestick tar du med själv).

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Foto: Josefin Edling

Veckodag: Lördag, Söndag
Tid: 09:00-15:30
Ledare: Josefin Edling
Lokal: Kungsängsgatan 12, 1tr.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Vi fortsätter sticka - helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.