Inga recensioner än

Tälja i trä - helgkurs

SV Uppsala län, i Uppsala
Längd
12 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 250 SEK
Nästa kurstillfälle
18 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 250 SEK
Nästa kurstillfälle
18 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Tälja i trä - helgkurs

På kursen lär du dig grunderna i att tälja i trä med tonvikt på att göra enklare bruksföremål från den klassiska smörkniven till salladsbestick eller något annat - kanske behöver du ett redskap för att sticka/virka som egengjorda stickor, en bandgrind eller en slynggaffel? Vi går även igenom säker knivhantering och säkra täljgrepp men även hur olika knivar används och till vad samt kollar på andra verktyg som kan användas.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Upplägg
Helgkurs med två träffar: lördag 18 november och söndag 19 november, klockan 10.00-15.30.

Kursmaterial
Material för ett-två enkla bruksföremål ingår i kursen och utrustning finns på plats.

Ledaren
Kursledare är Bo Liljeborn har stor erfarenhet och gedigen kompetens inom träslöjd och finsnickeri med både nytillverkning, lagning, specialbeställningar. Han är även utbildad skyltmakare med klassiska träskyltar som specialitet. Som utbildad pedagog handleder han och delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande sätt.

" Mitt intresse att arbeta i trä väcktes av en bra träslöjdslärare som lät oss göra kul saker och var bra på att förklara, detta gjorde att jag fortsatt arbeta i trä även efter skoltiden.
Det jag gillar mest med trä är att det är ett levande material som kan användas till så otroligt många olika saker bara man väljer rätt träslag och nyttjar rätt metoder."


Bra att veta
I vårt pentry finns kylskåp, micro och viss utrustning för den fika/lunch du väljer att ta med. Lunch 12.15-13.00.
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.
Veckodag: Lördag, Söndag
Tid: 10:00-15:30
Ledare: Bo Liljeborn
Lokal: Kungsängsgatan 12, 1tr.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Tälja i trä - helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.