Visa kurser.se som: Mobil

Keramikkurs - helgkurs

SV Uppsala län
Kursinformation
Uppsala
20 timmar på 3 tillfällen
2022-10-15 10:00
1 795 SEK

Info om Keramikkurs - helgkurs

Släpp loss din skaparkraft och lust att arbeta med händerna i ett hantverk från förhistorisk tid som har följt människan genom tiderna - keramik. Vi arbetar med grundläggande keramiska tekniker som tumning, kavling, ringling, drejning och slickerfogning för att göra både prydnads- och bruksföremål. Vi varvar muntliga och praktiska genomgångar med handledning och sedan släpper du loss din kreativitet och väljer vad du vill skapa.

Förkunskaper
Både för dig som är nybörjare och för dig som tidigare arbetat med lera.

Upplägg
Kursen sträcker sig över två helger med 3 träffar: lördag-söndag 15 och 16 oktober, kl 10.00-16.00 samt söndag 30 oktober, kl 10.00-13.00.

Kursmaterial
Material och utrustning finns på plats. Kostnad för lera, glasering och bränning ingår inte i kursavgiften och tillkommer med 85 kr per kg lera. Föremålen ska vid sista tillfället glaseras och därefter brännas.

Ledaren
Ann-Sofie Lundberg är en inspirerande ledare med lång erfarenhet av att undervisa inom det keramiska området. Hon har kontinuerligt utbildat sig genom ett långt lärlingskap och i sin egen keramikverkstad.

"Leran uppmanar mig ständigt att vara här och nu, en slags mindfulness som jag uppskattar enormt. Jag älskar det flow som uppstår när jag t ex drejar och är ett med uppgiften. Det märks direkt på resultatet om tankarna är någon annanstans. I keramiken finner jag plats för glädje, frihet, fantasi och skaparlust. En sorts vila från vardagen och alla måste. Inom keramiken kan vi utvecklas hela livet igenom, oavsett nivå och ålder. Det tycker jag är vackert"

Se mer av Ann-Sofies keramik HÄR

Bra att veta
I vårt pentry finns kylskåp, micro och viss utrustning för den fika/lunch du väljer att ta med.
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.
Veckodag: Lördag, Söndag
Tid: 10:00-16:00
Ledare: ANN-SOFIE LUNDBERG
Lokal: Munkgatan 5
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

SV Uppsala län

SV – Uppsalas bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är...


Läs mer och visa alla kurser med SV Uppsala län

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Keramikkurs - helgkurs.

Kontaktuppgifter till SV Uppsala län

SV Uppsala län

Kungsängsgatan 12, 1tr.
75322 UPPSALA


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Keramikkurs - helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Keramikkurs - helgkurs, fyll i följande uppgifter: