Keramik Skapa i lera - helgkurs

SV Uppsala län, i Uppsala
Längd
18 timmar på 3 tillfällen
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
18 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar på 3 tillfällen
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
18 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramik Skapa i lera - helgkurs

Släpp loss din skaparkraft och lust att arbeta med händerna i ett hantverk från förhistorisk tid som har följt människan genom tiderna - keramik. Vi arbetar med grundläggande keramiska tekniker som tumning, kavling, ringling och slickerfogning för att göra både prydnads- och bruksföremål samt mer skulpturala alster. Du får även möjlighet att prova på drejning men fokus på kursen ligger inte på det. Vi varvar muntliga och praktiska genomgångar med handledning och sedan släpper du loss din kreativitet och väljer vad du vill skapa.

Förkunskaper
Både för dig som är nybörjare och för dig som tidigare arbetat med lera.

Upplägg
Kursen sträcker sig över två helger med 3 träffar: lördag-söndag 18 och 19 november, kl 10.00-15.15 samt lördag 2 december, kl 10.00-13.00.

Kursmaterial
Material och utrustning finns på plats. Kostnad för lera, glasering och bränning ingår inte i kursavgiften och tillkommer med 85 kr per kg lera. Föremålen ska vid sista tillfället glaseras och därefter brännas.

Ledaren
Ingrid Pihl är en inspirerande ledare med stor kunskap inom den keramiska sfären. Hon är utbildad pedagog, har arbetat i keramikverkstad (Ulva kvarn) och lett ett flertal kurser "Skapande i lera".

"Det som är så fascinerande med lera är att den kan ha så olika och vitt skilda faser och egenskaper. Det är en ren njutning att hantera leran i dess olika stadier. Den kan vara rinnig, kladdig, fast, lädertorr och hård men kan alltid bearbetas och omarbetas. Ratade alster och överbliven lera behöver inte slängas utan kan tas om hand och göras användbar på nytt. Spännande är det också att stoppa in glasyrdoppade, gråa och matta föremål i ugnen och sedan få ta fram färdigbrända blanka alster med spännande färger och effekter."

Bra att veta
I vårt pentry finns kylskåp, micro och viss utrustning för den fika/lunch du väljer att ta med.
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Kurslokalen är i en källarlokal som dessvärre inte varit möjlig att göra tillgänglighetsanpassad.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.


Veckodag: Lördag, Söndag
Tid: 10:00-15:15
Ledare: Ingrid Pihl
Lokal: Munkgatan 5
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik Skapa i lera - helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.