Keramik Drejning

SV Uppsala län, i Uppsala
Längd
20 timmar på 5 tillfällen
Pris
2 650 SEK
Nästa kurstillfälle
2 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar på 5 tillfällen
Pris
2 650 SEK
Nästa kurstillfälle
2 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramik Drejning

Släpp loss din skaparkraft och lust att arbeta med händerna i ett hantverk från förhistorisk tid som har följt människan genom tiderna - keramik.
På kursen går vi igenom drejningens olika delmoment från lera i paket till färdigt alster - vad är viktigt att tänka på när man drejar och hur gör man för att öka sina chanser att lyckas med drejning? Du lär dig även beskickning, hänkeldragning, sammanfogning av lera och till sist glasering. Vi varvar muntliga och praktiska genomgångar med handledning och sedan släpper du loss din kreativitet och väljer vad du vill skapa.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, kursen är både för dig som är nybörjare och för dig tidigare drejat och vill lära mer. Under kursen arbetar du utifrån din egen kunskapsnivå och vad du vill skapa.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 5 veckor med träffar på torsdagar 10.00-13.00. OBS Uppehåll 30 nov (v 48).
Vi skapar i mindre grupper max 6 personer) och du har tillgång till din "egen," drejskiva under kursens gång.

Kursmaterial
Material och utrustning finns på plats. Kostnad för lera, glasering och bränning ingår inte i kursavgiften och tillkommer med 85 kr per kg lera. Föremålen ska vid sista tillfället glaseras och därefter brännas.

Ledaren
Ann-Sofie Lundberg är en inspirerande ledare med lång erfarenhet av att undervisa inom det keramiska området. Hon har kontinuerligt utbildat sig genom ett långt lärlingskap och i sin egen keramikverkstad.

"Leran uppmanar mig ständigt att vara här och nu, en slags mindfulness som jag uppskattar enormt. Jag älskar det flow som uppstår när jag t ex drejar och är ett med uppgiften. Det märks direkt på resultatet om tankarna är någon annanstans. I keramiken finner jag plats för glädje, frihet, fantasi och skaparlust. En sorts vila från vardagen och alla måste. Inom keramiken kan vi utvecklas hela livet igenom, oavsett nivå och ålder. Det tycker jag är vackert"

Se mer av Ann-Sofies keramik HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Kurslokalen är i en källarlokal som dessvärre inte varit möjlig att göra tillgänglighetsanpassad.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Veckodag: Torsdag
Tid: 10:00-13:00
Ledare: Ann-Sofie Lundberg
Lokal: Munkgatan 5
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik Drejning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.