Fårkurs - hälften på distans och hälften på Vreta gård, Enköping

SV Uppsala län
Kursinformation
Distans
18 timmar på 4 tillfällen
2023-03-22 18:30
2 200 SEK

Info om Fårkurs - hälften på distans och hälften på Vreta gård, Enköping

Det här är kursen för dig som vill lära dig grunderna i fårskötsel. Kursen är både på distans och på Vreta gård utanför Enköping. Vi kommer även ha en kursplattform utöver kursmaterialet som skickas ut innan start.

I kursen är det bra om du är aktiv, ställer frågor och använder kursen som en del i din egen planeringsprocess. Under kursen får du möjlighet att reflektera över vad du vill och vad som skulle passa dig gällande dina får eller framtida besättning.

Upplägg
Vi träffas först digitalt för att de två sista träffarna ses på Vreta Gård utanför Enköping, med besök i fårhus, hagar samt genomgång av stängsling. Under kursen får du massor med information om allt från vad du ska tänka på vid fårköp, till lagar, sjukdomar, avlivning, utfodring, byggnader, bete, stängsel och mycket mer.
Onsdag 22 och 29 mars kl. 18.30-21 Distans
Lördag 13 maj och måndag 22 maj kl. 10.00-14.30 Vreta gård, Enköping

Max 6 deltagare.
Teknisk utrustning: Du bör ha en dator med kamera och mikrofon.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Ledare
Annette Westerberg driver den egna fårgården Vreta gård, utanför Enköping. Hon har mångårig erfarenhet av att ha egna får och andra djur på gården. Med stor kunskap och engagemang leder hon dessa kurser och haft återkommande kurser året om sedan 2011. Kursmaterialet är framtaget av Annette själv.
"Att skaffa får är inte så "bara", det är mycket att tänka på. Allt från vilken ras som passar mig och min gård, jobb under fåråret, utfodring, hantering till lagar och regelverk. Att hjälpa nyblivna eller framtida fårägare att förverkliga sin dröm är roligt och jag känner att jag gör en viktig insats."

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Information
För mer information och frågor kontakta kursledare Annette 070-683 36 03 eller info@vreta-gard.se
Läs även mer på Vreta Gård

För att spara på vår miljö skickar vi kallelse via e-post.
Efter avslutad kurs kommer du få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.
Veckodag: Måndag, Onsdag, Lördag
Tid: 18:30-21:00
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

SV Uppsala län

SV – Uppsalas bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är...


Läs mer och visa alla kurser med SV Uppsala län

Intresseanmälan

Intresserad av Fårkurs - hälften på distans och hälften på Vreta gård, Enköping och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Kontaktuppgifter till SV Uppsala län

SV Uppsala län

Kungsängsgatan 12, 1tr.
75322 UPPSALA


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fårkurs - hälften på distans och hälften på Vreta gård, Enköping!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Fårkurs - hälften på distans och hälften på Vreta gård, Enköping, fyll i följande uppgifter: