Cirkelledarutbildning Grund med uppföljande dialogträff - distans

SV Uppsala län
Kursinformation
Distans
3 timmar på 1 tillfälle
2023-02-13 17:30
0 SEK

Info om Cirkelledarutbildning Grund med uppföljande dialogträff - distans

Cirkelledarutbildning Grund riktar sig till dig som är ny cirkelledare eller har arbetat ett tag inom Studieförbundet Vuxenskolan, men saknar vår grundutbildning. Som ledare har du en väldig viktig roll hos oss - du är vårt ansikte utåt och leder cirkeln framåt - och därför vill vi erbjuda dig en kostnadsfri utbildning där gemensamt lärande, erfarenhetsutbyte och reflektion står i centrum. Du får dessutom möjlighet att lära känna andra cirkelledare inom SV Uppsala län.

Utbildningen vänder sig till dig som är cirkelledare eller ska leda studiecirkel i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala län. I undantagsfall kan cirkelledare som samverkar med andra SV-avdelningar delta.

Utbildningen består av två delar. Den första delen genomför du på egen hand via webben. Den delen tar cirka 2 timmar att gå igen. Efter du har genomgått den delen ses vi på distans måndagen den 13:e februari för att följa upp utbildningen tillsammans.

Du kommer i god tid innan den uppföljande dialogträffen få instruktioner om hur du loggar in och deltar i dialogmötet. Du behöver ha internetuppkoppling och en dator/padda eller smarttelefon med kamera och mikrofon för att kunna delta.

Förkunskaper
Förkunskaper krävs inga, men innan träffen ska du ha gått igenom den webbaserade delen av utbildningen som du hittar HÄR
På de frågor som kommer upp på avsnitten Reflektera och samtala skriver du ner dina svar. I dialogträffen reflekterar och samtalar vi kring frågorna och svaren.

Kursmaterial
Vi utgår från vårt cirkelledarmaterial Leda Cirkel som du får digitalt inför utbildningstillfället. Du har bra hjälp av Leda cirkelledarmaterialet även när du gör den webbaserade delen av utbildningen.

Upplägg
Grundutbildningen är en kvalitetsstämpling av alla våra cirkelledare och grunden i den är gemensam för alla studieförbund. Delar som utbildningen omfattar:
- Folkbildning och folkbildningens historia samt vårt folkbildningsuppdrag.
- Vår värdegrund, vision och verksamhet.
- Cirkelns pedagogik, planering och upplägg samt digitala studiecirklar.
- Gruppdynamik, ledarrollen, delaktighet i gruppen och förebyggande av konflikter.

Bra att veta
Efter utbildningen kan du få ett intyg på att du har deltagit i vår utbildning. Du kan också delta i fördjupningskurser och inspirationsföreläsningar för att utvecklas i din roll.

Ledare
Anna-Maria Lundberg, verksamhetsutvecklare, SV Uppsala län.

Anmälan
Du anmäler dig senast 7 februari här
(knappen märkt "ANMÄLAN").

Cirkelledarinformation och verktyg
Mer information HÄR

Frågor? Kontakta:
Anna-Maria Lundberg
Mail: anna-maria.lundberg@sv.se
Tel: 018-10 23 86

Veckodag: Måndag
Tid: 17:30-19:45
Ledare: Anna-Maria Lundberg
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

SV Uppsala län

SV – Uppsalas bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är...


Läs mer och visa alla kurser med SV Uppsala län

Intresseanmälan

Intresserad av Cirkelledarutbildning Grund med uppföljande dialogträff - distans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Kontaktuppgifter till SV Uppsala län

SV Uppsala län

Kungsängsgatan 12, 1tr.
75322 UPPSALA


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Cirkelledarutbildning Grund med uppföljande dialogträff - distans!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Cirkelledarutbildning Grund med uppföljande dialogträff - distans, fyll i följande uppgifter: