Visa kurser.se som: Mobil

Slutet är nära - människans tankar om jordens undergång

SV Sörmland
Kursinformation
Distans
18 timmar på 6 tillfällen
2021-10-27 18:00
390 SEK

Kursbeskrivning

Klimatångest och framtidsoro. Hemska scenarier avlöser varandra. Den bistra verkligheten måste mötas, både i tanke och handling.
Hur har vi föreställt oss, och hanterat, världens slut genom historien? Vilka tankar och teorier om detta ägnar sig dagens människan åt?

Innehåll
I den här cirkeln bläddrar vi igenom historien, begrundar hur olika religioner ser på detta. Vi funderar också på olika sätt att hantera dagens situation, med klimathot och de förändringar som måste göras för att vi ska överleva. Vi kommer också att titta på science-fiction-litteratur i ämnet och dom stora katastrofer och omvälvningar livet på jorden genomgått under sin långa historia.

Kursmaterial
Utdrag ur böcker, texter hämtade från internet, sammanfattningar av böcker, filmer från Youtube.

Bra att veta
Detta är en studiecirkel, vilket innebär att cirkelledaren och deltagarna tillsammans bestämmer innehållet i cirkeln. Vi hjälps åt med att plocka fram det material vi ska använda av och vilken inriktning vi vill ha på cirkeln. Genom samtal, diskussioner och genom att tolka informationen utifrån vår egen livserfarenhet, samlar vi på oss nya kunskaper och insikter.

Denna cirkel är på nätet. Vi använder Zoom. Du behöver en läsplatta eller dator med kamera och mikrofon. Använd helst ett headset.
Det finns ett föredrag som denna cirkel kommer att anknyta till. Lyssna gärna på detta! Du hittar föredraget på sv.se/sormland under rubrik digitala föreläsningar.

Ledaren
Ledare Annkatrin Kretz är en poesiskrivande anglofil, som har hållit studiecirklar om bl a kvinnliga nordiska författare, turistengelska och det samiska folket.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 5 anmälda deltagare.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
tel 010-199 23 30 eller sormland@sv.se

Veckodag: Onsdag
Tid: 18:00-19:45
Ledare: Annkatrin Kretz
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Slutet är nära - människans tankar om jordens undergång.

SV Sörmland

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder intressanta kurser, studiecirklar och föreläsningar till engagerade och intresserade människor.  Vi tror på människans egen förmåga att själv forma sitt liv, med vårt stöd, tillsammans med andra.  SV är mångfaldens...


Läs mer och visa alla kurser med SV Sörmland

Kontaktuppgifter till SV Sörmland

SV Sörmland

Rademachergatan 38
632 20 Eskilstuna

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Slutet är nära - människans tankar om jordens undergång!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Slutet är nära - människans tankar om jordens undergång, fyll i följande uppgifter: