Inga recensioner än

Svensk Rockhistoria med Ulf Henningsson fortsättning

SV Skaraborg, i Mariestad
Längd
9 timmar på 3 tillfällen
Pris
350 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar på 3 tillfällen
Pris
350 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Svensk rockhistoria fortsättning från våren

3 gånger: 5/9, 3/10, 7/11

Hur kom det sig att lilla Sverige kom att bli en av de största globala aktörerna inom den internationella musikmarknaden?

Vi lyssnar, förundras och analyserar utvecklingen från de första stapplande stegen i början av 50-talet fram till att Sverige nådde förstaplatsen på USA-listan 20 år senare:
Från rock-kungarna Little Gerhard och Rock-Ragge, via instrumentalkungarna Spotnicks, popkungarna Hep Stars och Tages, det tyngre gardet med Made In Sweden och November fram till de internationella framgångarna för Abba och Björn Skifs. Plus, så klart, oräkneliga fler.

Lärare:
Ulf Henningsson, Mariestad. Han har ägnat över 40 år åt omfattande studier av den svenska pop- och rockmusiken samt skrivit böckerna ”Tio i topp” och ”The Encyclopedia of Swedish Progressive Music 1967-1979”. Ulf spelar i flera olika rockband och är programledare för Sveriges ledande musikhistoriska pod, ”Popnördspodden”. Över 100 avsnitt finns på Spotify.

3 gånger

Veckodag: Tisdag
Tid: 18:30-20:45
Ledare: Ulf Henningsson
Lokal: Nygatan 17
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

5 september, 2023

  • Kurs
  • Mariestad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Svensk Rockhistoria med Ulf Henningsson fortsättning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Skaraborg
Grönelundsgatan 4
521 35 Falköping

Studieförbundet Vuxenskolan Skaraborg 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Skaraborg

Highlights