Visa kurser.se som: Mobil

Sommarkurs Forma din plats! - inspirationsbesök tema permakultur

SV Skåneland
Kursinformation
Höör
18 timmar på 6 tillfällen
1 200 SEK

Kursbeskrivning


Tillsammans lär vi oss om olika aspekter av permakultur och skogsträdgård. Kursen är en serie besök på trädgårdar i och runt Höör/Mittskåne. Vi möter personerna som bor och verkar på platsen och hör om deras tankar kring utformning och andra praktiska tips.

Biologisk mångfald och kretslopp är två centrala teman. Alla platser vi besöker identifierar sig inte som permakultur- eller skogsträdgårdar. Varje besök inleds och avslutas med att vi diskuterar vad som kan inspirera dig med den här platsen och användbara kunskaper att ta med sig hem.

Kursen vänder sig till dig som vill ha stöd och inspiration till att forma en mer hållbar plats, där du bor och i din omgivning. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet.


Ledaren
Kursledaren Elfrida Klacka arbetar själv med att utveckla sin trädgård för att den ska bli bättre på att ta hand om flöden, producera mer ätbart, bjuda in insekter och andra djur, men också vara en plats för lugn (och lek) för de som bor där. För att komma bort från det rådande trädgårdsidealet med kortklippt gräsmatta utan variation vare sig för människor eller djur vill Elfrida bjuda in till processen så att vi tillsammans kan ta små steg mot något bättre.

Elfrida Klacka är utbildad landskapsarkitekt vid SLU i Alnarp. Förutom sin examen i landskapsarkitektur har hon även utbildat sig inom ekologisk trädgårdsodling och konsthantverk på Capellagården, Öland. Hon har även en certifiering inom permakulturdesign (PDC). Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

förkunskaper
Anmälan är öppen för alla som har ett intresse för trädgård och hållbarhet. Minsta ålder 14 år.

Upplägg:
Vi gör studiebesök på 6 platser i Skåne. Vi har en samling på stationen i Höör och samåker till platsen.

Datum för kursen:
4/6 - Holma skogsträdgård
11/6 - Landet oss
18/6 - Klinta Trädgård
13/8 - Ekokollektivet Rönnsåker
27/8 - Villa Klacka
17/9 - avslut
Mer info om var vi ska göra studiebesök i augusti kommer snart.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 10 anmälda deltagare. Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

För mer information kontakta oss
e-post till SV Skåneland

Veckodag: Lördag
Tid: 10:00-13:00
Lokal: Maglasätevägen 1
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sommarkurs Forma din plats! - inspirationsbesök tema permakultur.

SV Skåneland

SV - Skåne - Kom och utbilda dig i Skåne!

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV-  Skåneland är en avdelning som ansvarar för Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet i 27 av Skånes 33 kommuner. Vi erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till...


Läs mer och visa alla kurser med SV Skåneland

Kontaktuppgifter till SV Skåneland

SV Skåneland

Östra Vallgatan 10
29131 KRISTIANSTAD


Recensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs Forma din plats! - inspirationsbesök tema permakultur!
Intresseanmälan

För att få mer information om Sommarkurs Forma din plats! - inspirationsbesök tema permakultur, fyll i följande uppgifter: