Visa kurser.se som: Mobil

Släktforskning, nybörjare

SV Skåneland
Kursinformation
Kristianstad
28 timmar på 7 tillfällen
2020-01-21 14:00
1 250 SEK

Kursbeskrivning

Din släkts livsöden! Vad har ditt släktträd att berätta? Lär dig mer om dig själv genom att resa bakåt i tiden med släktforskning.

Genomgång av kyrkböcker och hur de är upplagda. Man får även lära sig läsa gammal handstil. Tekniken vid släktforskning och hur man går till väga är väldigt viktig. Tips för släktforskning med DNA. Alla börjar forska på sin egen släkt med individuell hjälp från kursledare. Ewa Nilsson som leder studiecirkeln har en gedigen grund i släktforskning och är en mycket erfaren föreläsare cirkelledare och författare inom släktforskning.

Material
I vårt släktforskarrum centralt i Kristianstad finns en dator/deltagare med olika släktforskarprogram bl.a. ArkivDigital och Riksarkivets digitala forskarsal. Kursbok tillkommer. Möjlighet finns att köpa elevabonnemang från ArkivDigital till reducerat pris.

Veckodag: Tisdag
Tid: 14:00-17:00
Ledare: Ewa Nilsson
Lokal: Östra Vallgatan 10

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Släktforskning, nybörjare.

SV Skåneland

SV - Skåne - Kom och utbilda dig i Skåne!

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV-  Skåneland är en avdelning som ansvarar för Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet i 27 av Skånes 33 kommuner. Vi erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till...


Läs mer och visa alla kurser med SV Skåneland

Kontaktuppgifter till SV Skåneland

SV Skåneland

Garnisonsgatan 7 A
254 66 Helsingborg

Tel: 010-7030840
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Släktforskning, nybörjare!