Släktforskning, Handstilstolkning och tema (distans)

SV Skåneland, distans
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
1 150 SEK
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
1 150 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Släktforskning, Handstilstolkning och tema

Innehåll
Ett måste för dig som vill komma vidare i din forskning! På denna kurs lär du dig att tolka olika handstilar och uttryck från 1600–tal till 1800-tal. Cirkelledaren föreläser och handleder kring olika svårtolkade texter och uttryck. Som deltagare får du också hjälp med tolkning utifrån din egen släktforskning.
Vid varje tillfälle kommer det också att diskuteras ett specifikt ämne (t ex bouppteckningar, sockenstämmoprotokoll etc). Ämnen för varje träff väljer gruppen tillsammans med cirkelledaren vid första träffen.

Upplägg
På kurstillfällena ges föreläsningar men även möjlighet till egna övningar under handledning.
Kursträffarna är förlagda varannan vecka.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Bra att veta
Vi använder ArkivDigitals programvara. Möjlighet finns att köpa elevabonnemang från ArkivDigital för ett reducerat pris.

Ledaren
Ewa Runesdotter har släktforskat sedan slutet av 1970-talet och håller sedan 1991 kurser i släkt- och fastighetsforskning.
Ewa är författare till flera olika handledningar och kursböcker inom ämnet.

Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 8 anmälda deltagare. Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

Veckodag: Tisdag
Tid: 18:30-20:45
Ledare: Ewa Runesdotter
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning, Handstilstolkning och tema (distans) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Skåneland
Östra Vallgatan 10
29131 KRISTIANSTAD

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV-  Skåneland är en avdelning som ansvarar för Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet i 27 av Skånes 33 kommuner. Vi erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till...

Läs mer och visa alla kurser med SV Skåneland

Highlights