Visar 1-20 av 814 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 814 träffar
1
2
3
4
...
41

Lär dig något nytt tillsammans med andra barn

Här hittar du information om de vanligaste kurserna för barn och ungdomar. Det som karaktäriserar kurser för barn är att leken alltid är en viktig grundsten oavsett om det är en danskurs, keramikkurs eller något annat. För ungdomar börjar kurserna likna de kurser som hålls för vuxna, det är vanligt med olika typer av läger som har någon speciell inriktning till exempel seglarläger eller skrivarläger. Nedan beskrivs några vanliga typer av kurser för barn och ungdom. Kontakta respektive kursarrangör för mer specifik information om varje kurs.

Musik, sång, dans och teater för barn

På det här området finns väldigt mycket kurser för barn och ungdomar. Det handlar om pröva på och lek för de minsta. För de som börjar bli äldre så finns kurser i olika speciella dansstilar som streetdance och showdans, det finns sångkurser där man tränar sångteknik och prövar olika stilar och det finns teaterkurser där man får lära sig agera på scen samtidigt som man tränar sin improvisation, koncentration och sitt samarbete.

Se danskurser för barn: 
» Barndans i hela Sverige 
» Barndans Stockholm
» Barndans Göteborg 
» Barndans Malmö  

Den första kontakten med musik kan komma sent eller tidigt för barn, beroende på vilket intresse som finns hos barnet. Det börjar ofta med att du ser hur barnet börjar röra sig till musik eller kanske sjunger med i en låt. Vill du att ditt barn ska få utöva musiken i organiserade former är instrument- och sånglektioner hos en pedagogisk musiklärare att rekommendera. Här på kurser.se hittar du allt från pianolektioner, gitarr och sång till dans och barnteater.

Klicka här för att komma till kategorin för musik, sång, dans och teater för barn »  

Läger och kollo för Barn

Det finns många olika sorters läger för barn och ungdomar, det kan vara till exempel seglarläger, skrivarläger och konfirmationsläger. På ett läger åker man iväg i en eller några veckor för att få till exempel segla på ett seglarläger osv. Fördelen är att det finns mycket tid över till annat, det brukar alltid finnas möjlighet till bad och alla möjliga utomhuslekar. Man träffar massor av nya vänner får utöva sin hobby och får mycket tid ute i naturen.

» Läger och kollo för barn

Barn och förälder

För de allra minsta finns lite olika kurser för mamma och barn eller förälder och barn. Det handlar oftast om att barnet tidigt får träna på koordination och motorik samtidigt som föräldrar får chansen att umgås. Det sker ofta i form av sång och/eller dans. Det finns även kurser i yoga för mammor efter förlossningen där man tränar upp kroppen med yoga blandat med lekfulla övningar med barnen.

Är du intresserad av hundar, hästar, kattar och andra husdjur, eller vill du veta hur det känns att hålla i djur i en djurpark? Eller gillar du att vistas ute i naturen tillsammans med andra barn? Då är kanske en barnkurs som inriktar sig på djur och natur skulle vara något för dig och ditt barn.

» Kurser för barn och förälder

Jämför kurser
Sånglektioner i Stockholm
Vokalkraft

Utveckla sin sångröst hos Vokalkraft i Stockholm. Här hjälper Örjan Gotensjö dig att ta din sång till nya nivåer, oavsett om du är nybörjare eller vill ha avancerad sångcoachning. 

Läs mer