Visa kurser.se som: Mobil

Föreläsning Österlens bortglömda historia med Görhan Hellström

SV Skåneland
Kursinformation
Ystad
2019-11-14 18:30
150 SEK

Kursbeskrivning

En föreläsning om den gömda och bortglömda historien om vikingatiden och den tidiga medeltidens liv i Sydöstra Skåne. Österlen och sydöstra Skåne har en unik historisk berättelse som formades från år 950 och tre hundra år framåt och som skiljer sig från resten av Skåne.

Föreläsningen bygger på Görhan Hellströms bok och bilder ”Österlens historia. Från år 950 till 1250”. Han pratar också om de stora monumentala skeppssättningarna
• De första borgarna • Den runda kyrkan kastalerna och de breda försvarstornen • De tre myntmästarna och Syster Amaline den enda nunnan bland munkarna på klostret i Österlens första stad Tumathorp • Den unika kyrkokonsten • Thegnarna – danska kungens fem överbefälhavare från Österlen • Bondeuppror pirater och med ledungsflottan till London och Estland.

GÖRHAN HELLSTRÖM är författare och dramatiker men har också varit verksam som föreläsare i arbetslivet och sedan han bosatte sig i Skåne har han skrivit två böcker om Österlens historia.

Veckodag: Torsdag
Tid: 18:30-20:30
Lokal: Spanienfararegatan 5

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Föreläsning Österlens bortglömda historia med Görhan Hellström.

SV Skåneland

SV - Skåne - Kom och utbilda dig i Skåne!

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV-  Skåneland är en avdelning som ansvarar för Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet i 27 av Skånes 33 kommuner. Vi erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till...


Läs mer och visa alla kurser med SV Skåneland

Kontaktuppgifter till SV Skåneland

SV Skåneland

Södergatan 10
25225 Helsingborg

Tel: 010-7030840
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Föreläsning Österlens bortglömda historia med Görhan Hellström!