Visar 1-20 av 282 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 282 träffar
1
2
3
4
...
15

Se även kvällskurser i kropp och hälsa. Hälsokurser kvällstid för dig som har ett fullmatat schema.

Mer om hälsokurser

Vill du veta mer om de olika formerna av träning och kurser för bättre hälsa och en välmående kropp kan du läsa den allmänna informationen om de vanligaste kurserna som presenteras på Kurser.se. För mer detaljerad information ber vi dig kontakta respektive kursanordnare i listan ovan.

Instruktörsutbildning

Vill du satsa på din träning och kanske drömmer om att jobba med ditt intresse finns ett flertal instruktörsutbildningar du kan ta. Instruktörskurserna syftar till att ge dig den grundläggande kunskapen som krävs för att planera och genomföra ett proffessionellt träningspass. Du lär dig metodik och pedagogik, teknik och motivation. Instruktörsutbildningar blir mer och mer populära då de i många fall är yrkesförberedande. Nedan finner du instruktörsutbildningar inom olika geografiska områden.

» Instruktörsutbildning i Stockholm  
» Instruktörsutbildning i Göteborg

Tai Chi & Qigong

Tai Chi är en klassisk Kinesisk kampsport som idag inte fokuserar på kamp utan istället på serier av långsamma harmoniska rörelser. På Tai Chi kurser lär du dig dessa mjuka rörelser med en stor precision. Kärnan i Tai Chi är motsatsen, balansen och harmonin mellan yin och yang. Tai Chi utföras i mönster, det vil säga att ölika rörelser utföras i serier. Det finns också Tai Chi-former som använder stav, bredsvärd, rakt svärd och spjut i sina rörelser. När Tai Chi användas i självförsvar eller kamp är inte rörelserna längre långsamma, men filosofin bakom är densamma.

En liknande form är Qi gong (Chi gong) som också är en kinesisk träningskonst som innefattar andnings- och kroppsövningar för kropp och sinne. Även här tränar du med lugna, avslappnade rörelser med en hög precision och ett starkt fokus på rörelsernas genomförande. Man säger att qigong har två dimensioner; rörelsen du utför med din kropp och de mentala tekniker som utförs med rörelsen. Rörelserna bidrar til att balansera kroppens energier mot varandra, och därmed läka och stärka Qigongutövaren. Både Tai Chi och Qigong syftar till att förebygga sjukdomar och de är mycket bra avstressande metoder då fokus ligger på ett lugnt och samlat sinne.

Kurser i Kost och näringslära

För dig som vill lära dig att laga hälsosam mat, gå en kurs i näringskunskap eller jobba som kostrådgivare eller dietist finns kurser inom Kost och näringslära. Intresset för livsförändring och att leva ett sundare liv blir allt vanligare, liksom efterfrågan på kunniga människor inom området.  I de flesta kurserna får du ett diplom som bevis på att du fullgjort utbildningen.

» Kurser i kostrådgivning och näringslära

Pilates

Pilates skapades av Joseph Pilates i början på 1900-talet, som ett sätt att genom långsamma och kontrollerade rörelser stärka kroppen. För att kunna kontrollera musklerna krävas det fokus inåt från utövarens sida, och denna koncentration omkring både andningen och kroppens rörelse har pilates och yoga gemensamt. Joseph Pilates kallade själv denna koncetration under träningen för The Art of Contrology.
Pilates ar dessutom en skonsam träningsform, där övningarna anpassas utövarens förutsättningar. Därför passar pilates för alla, oavsett ålder, kön eller kondition. Pilates kan utövas med eller utan redakaper, hemma eller på gym. »Läs mer om Pilates..

» Tai chi och Qi gong
» Pilates i Stockholm

Kurs i första hjälpen

Att du ha gått en kurs i första hjälpen kan vara livsavgörande när olyckan väl är framme. Under en första hjälpen-kurs lär du dig hur du ska agera vid akuta skador eller sjukdomar och du får praktiska kunskaper ibland annat hjärt- och lungräddning och mun-mot-mun-metoden. Förutom att rädda liv kan din utbildning innebära att du lindrar skador och förhindra att tillståndet förvärras. Dina kunskaper kan visa sig vara ovärderliga både privat och på din arbetsplats.

Lär dig att slappna av med en kurs

Är du ofta stressad? Stress är en riktig bov som kan påverka både din fysiska och mentala hälsa negativt. Du kan bland annat få sömnproblem och gå upp i vikt. Om du vill måna om din hälsa kan du anmäla dig till en avslappningskurs.

Utomhusträning – luft, sol och variation

Vill du kombinera träning med fisk luft och naturligt solljus? Utomhusträning är lätt att variera och gör dig gladare och mer taggad på livet. Löpträning, yoga, styrketräning eller pilates, nästan allt går att göra utomhus året runt. Gå en kurs i utomhusträning och få ny inspiration och motivation till fortsatt träning.

Jämför kurser