Inga recensioner än

Enkaustiskt måleri - vaxmålning

SV Skåneland, i Helsingborg
Längd
4 timmar på 1 tillfälle
Pris
450 SEK
Nästa kurstillfälle
28 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar på 1 tillfälle
Pris
450 SEK
Nästa kurstillfälle
28 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Enkaustiskt måleri
Lär sig att måla med värme och vax, sk enkaustisk konst. Vi använder i första hand strykjärn. Vaxkritan/färgen smältes på strykjärnet och sedan stryker man ut färgen på ett speciellt papper. Du lär dig först att göra en enkel landskapsmålning, sedan tillkommer olika tekniker.
Vaxmålning eller Enkaustik som konstform sträcker sig långt tillbaka i tid. De första kända och bevarade konstverken i Enkaustik har hittats i Egypten.

Uråldriga mumieporträtt bevittnar om en sällsynt konstart, måleri med smält vax. Ordet Enkaustik kommer från det grekiska och betyder ”att bränna in” . Det är det man gör när man fäster vaxfärgen på underlaget med hjälp av värme.

Materialet kostar mellan 50 kr och några hundralappar, beroende på hur flitig man är som betalas direkt till cirkelledare.

Cirkelledare : Ingrid Jacobsson

Veckodag: Lördag
Tid: 14:00-17:00
Ledare: Ingrid Jacobsson
Lokal: Prästgatan 12, vån. 5
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

28 oktober, 2023

  • Kurs
  • Helsingborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Enkaustiskt måleri - vaxmålning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Skåneland
Östra Vallgatan 10
29131 KRISTIANSTAD

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV-  Skåneland är en avdelning som ansvarar för Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet i 27 av Skånes 33 kommuner. Vi erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till...

Läs mer och visa alla kurser med SV Skåneland

Highlights