Visa kurser.se som: Mobil

Enkaustiskt måleri

SV Skåneland
Kursinformation
Helsingborg
4 timmar på 1 tillfälle
2020-04-13 17:00
450 SEK

Kursbeskrivning

Enkaustiskt måleri
Lär sig att måla med värme och vax sk enkaustisk konst. Vi använder i första hand strykjärn. Vaxkritan/färgen smältes på strykjärnet och sedan stryker man ut färgen på ett speciellt papper. Du lär dig först att göra en enkel landskapsmålning sedan tillkommer olika tekniker.
Vaxmålning eller Enkaustik som konstform sträcker sig långt tillbaka i tid. De första kända och bevarade konstverken i Enkaustik har hittats i Egypten.

Uråldriga mumieporträtt bevittnar om en sällsynt konstart måleri med smält vax. Ordet Enkaustik kommer från det grekiska och betyder ”att bränna in” . Det är det man gör när man fäster vaxfärgen på underlaget med hjälp av värme.

Materialet kostar mellan 50 kr och några hundralappar beroende på hur flitig man är som betalas direkt till cirkelledare.
Cirkelledare : Ingrid Algehov

Veckodag: Måndag
Tid: 17:00-20:00
Ledare: Ingrid Algehov
Lokal: Garnisonsgatan 7A

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Enkaustiskt måleri.

SV Skåneland

SV - Skåne - Kom och utbilda dig i Skåne!

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV-  Skåneland är en avdelning som ansvarar för Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet i 27 av Skånes 33 kommuner. Vi erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till...


Läs mer och visa alla kurser med SV Skåneland

Kontaktuppgifter till SV Skåneland

SV Skåneland

Garnisonsgatan 7 A
254 66 Helsingborg

Tel: 010-7030840
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Enkaustiskt måleri!