Visa kurser.se som: Mobil

Emigrantforskning

SV Skåneland
Kursinformation
Eslöv
15 timmar på 5 tillfällen
1 095 SEK

Kursbeskrivning

Vad hände med din emigrerade släktingar? Kom de fram till Amerika? Vi tittar här på de släktingar som flyttat ut från Sverige under emigrantåren. Vart tog de vägen och hur blev deras liv? Kanske du kan få några svar på dina undringar i denna kursen.

Kursinnehåll och mål
Vi fördjupar oss i passagerarlistor för att kunna följa våra släkting som emigrerat; folkräkningslängder vital records (födda vigda och döda) svenskamerikanska kyrkoböcker och mycket mer i USA.

Förkunskaper
Datorvana krävs. Denna kursen riktar sig till dig som är har släktforskat förut men kanske fastnat och behöver en ny skjuts i din släktforskning.

Material
Ta med egen laptop. Vi kommer att använda oss av internetportaler såsom Emiweb Ancestry (abonnemangskostnad tillkommer) och Familysearch.

Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Veckodag: Tisdag
Tid: 18:30-20:45
Lokal: Ystadsvägen 10

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Emigrantforskning.

SV Skåneland

SV - Skåne - Kom och utbilda dig i Skåne!

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV-  Skåneland är en avdelning som ansvarar för Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet i 27 av Skånes 33 kommuner. Vi erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till...


Läs mer och visa alla kurser med SV Skåneland

Kontaktuppgifter till SV Skåneland

SV Skåneland

Garnisonsgatan 7 A
254 66 Helsingborg

Tel: 010-7030840
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Emigrantforskning!