Visa kurser.se som: Mobil

Data grund, för dig med lite kunskaper

SV Skåneland
Kursinformation
Helsingborg
12 timmar på 4 tillfällen
2019-09-30 10:00
990 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Data grund för dig med lite kunskaper
Kursbeskrivning:
För dig som tidigare använt en dator eller köpt en ny och vill ha lite mer kunnande om Windows10 och alla nya funktioner som Appar E-post Internetbanken och hur datorn ställs in för ditt personliga behov att surfa hämta information och säkerheten. Vi träffas 4 gånger.
Förkunskaper har eller har använt en dator.

Vi träffas fyra gånger.

Tillgång till en egen bärbar uppackad och startad dator "laptop" med W10.
Ett fåtal lånedatorer finns.

Kursmaterial:
Nyproducerat material inför varje kurstillfälle.
Textmaterialet Ingår som kopia i svart/vitt.
Vi träffas fyra gånger.
SPF Seniorerna medlemmar betalar endast 950 kr och måste uppge sitt medlemskap vid anmälan.

Kursledare:
Bengt Bengtsson fotograf med lång erfarenhet av it och datorvana. 50 år som fotograf och 25 års datorvana. Cirkelledare för mobiltelefoner surfplatta datorn Facebook och digitalfoto.
Var på 70-80 talet med och utvecklade fotodelen av AB IDkort i Strängnäs. Arbetat som porträtt och bröllopsfotograf. Tagit fram bakgrundsmaterialet till filmen "The city" (en kortfilm av Martin Chab baserad på en kort novell av Frans Kafka http://vimeo.com/10604392) Antirasistdagarna ARF/Filmcentrum i Malmö.

Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Under det senaste året har det varit stora omvälvande uppdateringar av datorer och telefoners operativsystem är det ett bra tips att gå en kurs med de senaste förändringarna. Det har kommit nya datalagar ”GDPR” som påverkat alla företag och utgivare om vad och hur de får samla in och lagra information om enskilda personer.
Det innebär att alla kurserna nu är anpassade efter detta och de uppdateringar som kommit under året. Många av dessa underlättar användandet av telefoner och datorer. Inte minst är uppdateringar och anpassning i sociala medier stor. Dessa är i dagens samhälle nödvändiga för att hålla kontakten med samhället dessutom är sociala medier framför allt Facebook nödvändigt för att hålla kontakten med myndigheter och även vänner och familj. De sociala medierna är också nödvändiga för att värna om det öppna och demokratiska samhället.
Boka plats i den kurs som passar dig Telefonen Datorn surfplattan eller sociala medier Facebook.

Veckodag: Måndag
Tid: 10:00-12:30
Ledare: Bengt Bengtsson
Lokal: Garnisonsgatan 7A

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Data grund, för dig med lite kunskaper.

SV Skåneland

SV - Skåne - Kom och utbilda dig i Skåne!

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV-  Skåneland är en avdelning som ansvarar för Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet i 27 av Skånes 33 kommuner. Vi erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till...


Läs mer och visa alla kurser med SV Skåneland

Kontaktuppgifter till SV Skåneland

SV Skåneland

Södergatan 10
25225 Helsingborg

Tel: 010-7030840
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Data grund, för dig med lite kunskaper!