Visa kurser.se som: Mobil

Data Fortsättning Internet i praktiken

SV Skåneland
Kursinformation
Helsingborg
9 timmar på 3 tillfällen
2019-09-25 13:30
800 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Data Fortsättning. Internet i praktiken Windows 10
För dig som vill veta mer om internet och hur det fungerar. Vi tittar på Internet WWW vad är det hur fungerar det. Handla på nätet använda kartor googla använda skrivprogram. Hämta program och appar installeras och ta bort program och appar mm.

VI tittar mer på allt det nya som kommit i W10 med de senaste uppdateringarna.
Vi tittar på olika webbläsare. Praktisk hantering av internet myndighetskontakter skicka och ta emot E-post söka information handla resor skrivprogram mm.

Innehåll och mål med kursen:
Du lär dig grunderna för att ha nytta och nöje av din dator. Att använda olika webbläsare kunna surfa skicka/ta emot svara och vidarebefordra E-post (Google Gmail används som exempel). Betala räkningar internetbanken. Säkerhet. etc. Orientering om sociala medier. Facebook. Twitter Instagram.
Information om itsäkerhet och legitimering på internet.

Vi träffas tre gånger.
SPF Seniorerna medlemmar betalar endast 750 kr och måste uppge sitt medlemskap vid anmälan.

Förkunskaper:
Windows 10 grund eller motsvarande mapp och filhantering. Fungerande E-post.

Kursmaterial:
Ta med din laptop glöm inte strömsladden med laddare.
Svartvita kopior ingår.

Under det senaste året har det varit stora omvälvande uppdateringar av datorer och telefoners operativsystem är det ett bra tips att gå en kurs med de senaste förändringarna. Det har kommit nya datalagar ”GDPR” som påverkat alla företag och utgivare om vad och hur de får samla in och lagra information om enskilda personer.
Det innebär att alla kurserna nu är anpassade efter detta och de uppdateringar som kommit under året. Många av dessa underlättar användandet av telefoner och datorer. Inte minst är uppdateringar och anpassning i sociala medier stor. Dessa är i dagens samhälle nödvändiga för att hålla kontakten med samhället dessutom är sociala medier framför allt Facebook nödvändigt för att hålla kontakten med myndigheter och även vänner och familj. De sociala medierna är också nödvändiga för att värna om det öppna och demokratiska samhället.
Boka plats i den kurs som passar dig Telefonen Datorn surfplattan eller sociala medier Facebook.

Vi ber om din mailadress vid anmälan för vidare kontakt. Vill du ha din faktura via e-post meddela oss vid anmälan. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Veckodag: Onsdag
Tid: 13:30-16:00
Ledare: Bengt Bengtsson
Lokal: Garnisonsgatan 7A

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Data Fortsättning Internet i praktiken.

SV Skåneland

SV - Skåne - Kom och utbilda dig i Skåne!

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV-  Skåneland är en avdelning som ansvarar för Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet i 27 av Skånes 33 kommuner. Vi erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till...


Läs mer och visa alla kurser med SV Skåneland

Kontaktuppgifter till SV Skåneland

SV Skåneland

Södergatan 10
25225 Helsingborg

Tel: 010-7030840
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Data Fortsättning Internet i praktiken!