Biodlingskurs

Få en levande trädgård och gör något viktigt för naturen

En tredjedel av maten vi äter är beroende av pollinering - där spelar honungsbin en viktig roll. Biodling är en levande hobby som är enklare än man tror. På en biodlingskurs får du rätt kunskaper för att rädda vår natur, en bikupa i taget.
Visar 1-20 av 61 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 61 träffar
1
2
3
4

Biodlingskurs - lärorikt och socialt

Att odla bin är inte bara en avslappnande hobby, den ger dig även egenodlad honung. Lär dig allt du behöver veta om biodling genom en kurs. När du går en kurs i biodling får du inte bara kunskap om hur du tar hand om bin, du får också ovärderliga tips och kontakter.

Biodlingskurs

Skaffa dig bin som husdjur

Bin har länge varit en av människans bästa vänner och ett husdjur som behöver både kärlek och omtanke. Innan du börjar med biodling bör du tänka ut en bra plats där de kan bo. Bin är inte så kräsna men de behöver tillgång till mat och vatten. Närhet till skogar och ängar är ett plus men det kan även räcka med en park så länge det finns vatten för dem att dricka.

Vad behövs för att odla bin?

Själva boet blir sedan en bikupa som gärna ska stå vindskyddat i lite halvskugga. Bikupan ska du helst köpa ny så att allt är fräscht för din nya bisvärm. Eftersom bina sticks om de störs eller blir skrämda behöver du även införskaffa en bihatt med slöja, overall och handskar. För att kunna ta hand om bina och framförallt den söta honungen behöver du även en rökpust och en bislunga. 

Jämför kurser