Kurser i släktforskning

Hitta dina rötter

Har du länge undrat hur din bakgrund och historia ser ut? Idag finns allt på nätet men det kan vara skönt med hjälp på vägen. Få de bästa verktygen från erfarna lärare för att kunna släktforska och lära dig tolka materialet på rätt sätt.
Visar 1-20 av 49 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 49 träffar
1
2
3

Mer om kurser i släktforskning

Släktforskning kallas med ett finare ord för Genealogi och innebär att man använder systematiska metoder för att bland annat spåra personer i historien. Intresset för att veta mer om sina rötter har blivit väldigt stort i Sverige och släktforskning bedrivs flitigt att av många privatpersoner under delar av livet. Det finns även professionella släktforskare som hjälper andra med att spåra sitt biologiska ursprung och det är också dessa personer håller kurser i släktforskning för allmänheten.

Hjälpmedel vid släktforskning

Förutom gamla böcker finns elektroniska uppslagsverk som underlättar släktforskningen. Exempel på sådana databaser är riksarkivet.se, geneanet.org och ancestry.se. I de två sistnämnda kan man även dela med sig av sin historia och utbyta information med andra. En viktig del i släktforskning är att bearbeta sina sociala nätverk och på så sätt få avgörande information om vilken riktning i historien du ska ta.  

Släktträd

Att göra ett släktträd är en viktig dela i släktforskning. Ett släktträd ger dig översikt över dina rötter och kan tala om var du befinner dig och vilken väg du ska gå. Man skulle kunna säga att ett släktträd är en anslagstavla över dina ättlingar.

Kurs i släktforskning

I listan här ovan hittar du kurser i släktforskning från arrangörer i hela Sverige. För varje kurs presenteras information om innehåll, målgrupp, startdatum, priser etc. Vill du ytterligare information om en specifik kurs ber vi dig kontakta respektive arrangör genom att skicka en intresseanmälan. 

Jämför kurser

Släktforskningsguide

Funderar du på att börja släktforska? Har har vi samlat tips för vad du behöver och hur du kan gå tillväga för att ta reda på mer om din släkt. 

Guide till släktforsning