Visar 1-20 av 134 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 134 träffar
1
2
3
4
...
7

Kurser i teater och improvisationsteater

På en teaterkurs eller improvisationskurs lär du känna dig själv genom drama- och improvisationsövningar. Det är alltså inte enbart för att bli en bättre skådespelare utan lika mycket för att känna dig trygg i din egen kropp, våga vara spontan och kreativ även i vardagslivet. På nybörjarkurserna provar du på grundläggande övningar där du tränar din röst, kropp och dina rörelser. Du övar också på läsa manus, hur du intar rum och inte minst på att lyssna. 

Du får träna mycket på hur du använder din kropp i form av rörelser och gester och hur du använder din röst för att skapa rätt stämning för den roll du spelar. Att lyssna och lära av andra är också en viktig del i teater för att skapa ett bra samarbete och rätt dynamik i gruppen.

Den största skillnaden mellan en improvisationskurs och vanlig teater är att under en teaterkurs följer deltagarna ett manus medan improvisationsteater enbart utgår ifrån en vagt beskriven kontext där du själv tillsammans med andra skapar handlingen och karaktärerna.

Teatern nu och då

Under teaterns begynnelse hade konstformen en stark religiös betydelse medan teater idag finner sin naturliga plats i kulturrummet och har en mer konstnärlig och estetisk betydelse. Teater står högt upp på listen av svenskarnas favoritnöjen och intresset för att själv uttrycka sig genom att spela teater har ökat. Du behöver inte satsa på en skådespelarkarriär för att gå en teaterkurs, utan det är vanligare att man har teater som ett fritidsintresse och umgås med likasinnade personer.  

Barnteater

Det finns teaterkurser som är speciellt riktade till barn. Att gå en kurs i barnteater är vanligt bland barn i åldern 4-10 år. På barnteatern får alla barn möjlighet att uttrycka sin fantasi: Barnmotorik och rörelseglädje tillsammans med mycket lek är ett vanligt upplägg under en kurs i barnteater. 

Cirkus

Alla som medverkar i en cirkus har en god känsla för att underhålla sin publik och har lätt för att gå in sin roll på scenen. Under en cirkuskurs har du möjlighet att prova på olika saker och hitta din talang. I kombination med att till exempel slå volter, jonglera eller snubbla runt som en clown får du öva på ditt skådespeleri och forma en karaktär. Du har möjlighet att utveckla de cirkuskonster som passar dina förutsättningar bäst, oavsett om du är nybörjare eller har sysslat med något liknande tidigare. Se listan på alla cirkuskurser här

Jämför kurser
Maja förstår människor genom teater
Calle Flygare Teaterskola

- Det är något väldigt fint att komma så intimt nära varandra och utvecklas som en grupp, säger Maja Turesson som har gått flera teaterkurser på Calle Flygare Teaterskola i Stockholm. 

Läs mer