Kursbeskrivning

MSB uppmanar alla att ha mat med lång hållbarhet hemma så man klarar sig minst en vecka om en krissituation skulle uppstå. Det är också högaktuellt att spara energi och vad passar då bättre än att tillaga livsmedel som kan förvaras utanför kyl och frys?
Fermentering är en process som sker naturligt och där mikroorganismer konverterar kolhydrater till syror eller alkohol. Kolhydraterna kan antingen bli stärkelse eller socker. Alkohol och syror är naturliga konserveringsmetoder, och ger mat unika egenskaper och unik smak. Genom fermenterad mat ökar de goda bakterierna i kroppen. Ditt immunförsvar och din tarmflora gynnas av att tillföra fermenterad mat i din kost.
Kursinnehåll
På denna kurs får du lära dig hur du tar tillvara på dina råvaror.
Kursledaren ger tips och recept så du kan fortsätta experimentera med olika smaker hemma.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.
Dessa material behöver du ta med dig
- Råvaror som exempelvis olika sorters kål, rotfrukter, paprika, chili m.m.
- Kniv
- Skärbräda
-Konserveringsglas (sån där burk med gummipackning och snäpplock)
-Bunke (typ degbunke)
Kursledare
Evelina Woronin
Lokal
Hiss finns i lokalen.
Fri parkering gäller på hela området om inte skylt anger annat.
Övrigt
Kom ihåg att lämna ditt mobilnummer och din e-postadress när du anmäler dig.
Vi på Studieförbundet Vuxenskolan strävar efter att hålla hög kvalitet på våra kurser och arrangemang.
Våra ledare har ledarutbildning och vi använder oss av studiecirkelns pedagogik.
Vi förbehåller oss rätten att ändra startdatum på arrangemanget vid för få anmälda deltagare.
Bra att veta
Kallelse med faktura för deltagaravgift kommer att skickas till dig via e-post innan kursstart.
Kallelsen gäller som bekräftelse på att du fått plats på kursen/arrangemanget.
Har du frågor kontakta oss.
Adresser och telefonnummer hittar du här.
Veckodag: Tisdag
Tid: 18:30-20:45
Lokal: Laestadiusvägen 38
Fermentering är en process som sker naturligt och där mikroorganismer konverterar kolhydrater till syror eller alkohol. Kolhydraterna kan antingen bli stärkelse eller socker. Alkohol och syror är naturliga konserveringsmetoder, och ger mat unika egenskaper och unik smak. Genom fermenterad mat ökar de goda bakterierna i kroppen. Ditt immunförsvar och din tarmflora gynnas av att tillföra fermenterad mat i din kost.
Kursinnehåll
På denna kurs får du lära dig hur du tar tillvara på dina råvaror.
Kursledaren ger tips och recept så du kan fortsätta experimentera med olika smaker hemma.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.
Dessa material behöver du ta med dig
- Råvaror som exempelvis olika sorters kål, rotfrukter, paprika, chili m.m.
- Kniv
- Skärbräda
-Konserveringsglas (sån där burk med gummipackning och snäpplock)
-Bunke (typ degbunke)
Kursledare
Evelina Woronin
Lokal
Hiss finns i lokalen.
Fri parkering gäller på hela området om inte skylt anger annat.
Övrigt
Kom ihåg att lämna ditt mobilnummer och din e-postadress när du anmäler dig.
Vi på Studieförbundet Vuxenskolan strävar efter att hålla hög kvalitet på våra kurser och arrangemang.
Våra ledare har ledarutbildning och vi använder oss av studiecirkelns pedagogik.
Vi förbehåller oss rätten att ändra startdatum på arrangemanget vid för få anmälda deltagare.
Bra att veta
Kallelse med faktura för deltagaravgift kommer att skickas till dig via e-post innan kursstart.
Kallelsen gäller som bekräftelse på att du fått plats på kursen/arrangemanget.
Har du frågor kontakta oss.
Adresser och telefonnummer hittar du här.
Veckodag: Tisdag
Tid: 18:30-20:45
Lokal: Laestadiusvägen 38
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?
Kommande kursstarter
1 tillgänglig kursstart
Intresseanmälan
Studieförbundet Vuxenskolan Norrbotten
Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan (SV), ett av de största studieförbunden i Sverige. SV:s styrka och stolthet ligger i deras lokala närvaro. SV Norrbotten har verksamhet i länets alla 14 kommuner. Lärandet i sker i form av studiecirklar, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang. SV:s mål...
Highlights