Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen

SV Norrbotten
Kursinformation
Arvidsjaur
20 timmar på 3 tillfällen
2020-04-24 18:00
2 495 SEK

Kursbeskrivning

Jägarexamen intensiv
Grundläggande kurs för jaktintresserade. Här får du de teorikunskaper som behövs för att kunna avlägga jägarexamen. Har du ett intresse för djur natur och jakt kanske jägarexamen hägrar. Den som skall jaga i Sverige behöver ha kunskap om mycket mer än att bara skjuta prick. Till exempel om djur och natur om viltvård jaktformer jakthundar vapenhantering och skytte. Man måste också veta vilka bestämmelser som reglerar jakten.

Kursinnehåll
Du får bland annat lära dig grunderna i ekologi artkännedom om våra vilda djur viltvård viltet efter skottet och mycket mer. Även jägarens redskap - bland annat om vapen och hundar - har sin givna plats.
Fredag 18-21
Lördag 9-16
Söndag 9-16

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Material
Studiematerialet till kursen är "Din väg till jägarexamen" (inkl. ljudbok)

Kursledare
Urban Eriksson

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl annars kommer den med vanlig post. I priset ingår inte det teoretiska provet det brukar ligga på ungefär 500:- med reservation för prisändringar. Teoriprovet görs på söndagen.

Tillhörande skjutprov och säker vapenhantering kommer att ske under våren 2020. Detta ingår inte i kursavgiften utan betalas på plats till skjutledaren. För mer information hör gärna av er till oss.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Veckodag: Fredag Lördag Söndag
Tid: 18:00-21:00
Lokal: Stationsgatan 27 a
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen.

SV Norrbotten

SV - Norrbotten

Studieförbundet Vuxenskolan Norrbotten

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan (SV), ett av de största studieförbunden i Sverige. SV:s styrka och stolthet ligger i deras lokala närvaro. SV Norrbotten har verksamhet i länets alla 14 kommuner. Lärandet i sker i form av studiecirklar, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang. SV:s mål...


Läs mer och visa alla kurser med SV Norrbotten

Kontaktuppgifter till SV Norrbotten

SV Norrbotten

Almgatan 4
961 64 Boden

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser