Visa kurser.se som: Mobil

Intresseanmälan - Furunäsets historia

SV Norrbotten
Kursinformation
Piteå
15 timmar på 5 tillfällen
0 SEK

Kursbeskrivning

Är du en av dem som arbetat eller varit patient på Furunäsets sjukhus? Eller har du en släkting eller vän som gjort det och delat sina historier med dig? Var med och bevara Furunäsets historia i denna studiecirkel där muntliga berättelser bevaras för framtiden.

Du som har anknytning till Furunäsets sjukhus är viktig för att vår lokalhistoria ska leva vidare. Det finns många berättelser som ännu inte blivit berättade. Här får du en möjlighet att vara med och bevara dem!

Kursinnehåll
Vi samlas kring fika vid köksbordet i vårt vackra kök i borgen på Furunäset, och spelar in våra samtal. Samtalen renskrivs sedan och allt material vi fått in kommer att tryckas och finnas tillgängligt för allmänheten. Vi har ingen tidsram eftersom ingen vet hur många berättelser som finns bevarade därute, vi startar upp och hoppas på en fin sammanslutning!

Deltagaravgift
Kostnadsfritt.

Leif Lidman
Leif Lidman är född 1957 på Strömnäs i nordöstra Piteå. Efter att ha bott bland annat i det då nybyggda punkthus B vid Strömbackaskolan har han och hans familj sedan länge varit bosatta i Munksund.
Leif är en mycket välkänd Piteåprofil genom förutom sina samlingar och Piteåintresse, även till exempel genom sina år som ansvarig för Badhusparken och badcafeét på Öjebyns simhall.
Han har en lång lista av samarbeten genom åren och är även känd vida kring som loppiskung eftersom han anordnat loppisar i Piteå under många, många år.
Leif fick Piteå Kommuns medalj 2018 för sin insats i att bevara och dela med sig av Piteås historiska arv genom sina samlingar, och han fick utmärkelsen Årets pitebo 1997.

Behöver du nå Leif i något ärende nås han på 070-686 08 26.

Läs mer om Leif och hans samlingar och Piteårelaterade fakta på hans Facebooksida och på hans blogg.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Vi kommer träffas i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Hampas gränd 1D. Lokalen är en del av Furunäsets borg och ligger snett mitt emot restaurangen Borggårdens matsalar och den är helt handikappanpassad.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan Piteå och Leif Lidmans Piteå Samlingar.
Veckodag:
Tid: 00:00-00:00
Lokal: Hampas Gränd 1D
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Intresseanmälan - Furunäsets historia.

SV Norrbotten

SV - Norrbotten

Studieförbundet Vuxenskolan Norrbotten

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan (SV), ett av de största studieförbunden i Sverige. SV:s styrka och stolthet ligger i deras lokala närvaro. SV Norrbotten har verksamhet i länets alla 14 kommuner. Lärandet i sker i form av studiecirklar, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang. SV:s mål...


Läs mer och visa alla kurser med SV Norrbotten

Kontaktuppgifter till SV Norrbotten

SV Norrbotten

Almgatan 4
961 64 Boden

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Intresseanmälan - Furunäsets historia!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Intresseanmälan - Furunäsets historia, fyll i följande uppgifter: