Visa kurser.se som: Mobil

Grundkurs för Skogsägare - Intressekoll

SV Norrbotten
Kursinformation
Piteå
9 timmar på 3 tillfällen
2019-10-08 18:00
0 SEK

Kursbeskrivning

Den här kursen riktar sig till nya gamla eller blivande skogsägare som vill lära sig mer om skogens förutsättningar och möjligheter. Genom kursen får du grundkunskaper om hur lönsam skogsproduktion kan förenas med god miljöhänsyn samt en inblick i vad det innebär att förvalta en skogsfastighet – kunskaper som du direkt kommer ha stor nytta av i ditt skogsbruk!
Som skogsägare har du en värdefull resurs att förvalta som med rätt vård och skötsel kommer att ge dig mycket tillbaka. En av förutsättningarna är goda grundkunskaper om skogen rörande såväl skogsskötsel och miljömål som ekonomiska värden.

I kursen går vi igenom de skogspolitiska målen skogens värden och dess betydelse för skogsägaren. Du lära dig även grunderna om skogsbrukets kretslopp inklusive olika skogsskötselåtgärder planering av fastighetens skogsskötsel med hjälp av skogsbruksplan ståndortsanpassat skogsbruk samt olika skogliga termer och grunderna i natur- och kulturmiljövård.

Vi kommer delvis att använda oss av Skogstyrelsens bok - Grundbok för skogsägare.

Bra att veta
Startdatum är preliminärt och kan bli framflyttat om vi får för få anmälningar. Vi skickar kallelse/faktura 3-4 veckor innan kursstart. Skulle du inte ha möjlighet att gå studiecirkeln har du en vecka på dig att avanmäla dig sedan kallelsen/fakturan skickats ut
Veckodag: Tisdag
Tid: 18:00-20:30
Lokal: Furunäsvägen 102D

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grundkurs för Skogsägare - Intressekoll.

SV Norrbotten

SV - Norrbotten

Studieförbundet Vuxenskolan Norrbotten

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan (SV), ett av de största studieförbunden i Sverige. SV:s styrka och stolthet ligger i deras lokala närvaro. SV Norrbotten har verksamhet i länets alla 14 kommuner. Lärandet i sker i form av studiecirklar, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang. SV:s mål...


Läs mer och visa alla kurser med SV Norrbotten

Kontaktuppgifter till SV Norrbotten

SV Norrbotten

Almgatan 4
961 64 Boden

Tel: 0921-17190
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grundkurs för Skogsägare - Intressekoll!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner