Visa kurser.se som: Mobil

Få din återhämtning från skogen - Skogsbadsvandringar - Green Drinks

SV Norrbotten
Kursinformation
Boden
2020-08-27 18:30
0 SEK

Kursbeskrivning

Att vara i och ta del av naturen - ger det dig en bättre hälsa?
Att vara i naturen påverkar oss människor både psykiskt och fysiskt. Skogsbad kommer ursprungligen från Japan där det heter Shinrin Yoku och uppkom i början av 1980-talet då insikten att människor som saknade naturkontakt som återhämtning fick allt sämre hälsa. Kvällens föreläsning handlar om metoden och hur den kan användas för att öka välmående och hälsa samt förminska stressrelaterade sjukdomar i samhället.

En hel del forskning visar på att det gör oss gladare och bidrar till lägre blodtryck puls och stresshormonnivåer. Skogsbadvandring är en mycket långsam vandring i naturen där man fokuserar på att ta in naturen och skogen med sina sinnen. Sådana upplevelser kan förstärka kontakten med naturen öka känslan av samhörighet och väcka viljan att skydda naturen och leva hållbart. Skogsbad kan därmed vara ett svar på det moderna samhällets utmaningar angående hälsa och välbefinnande och också ett sätt att arbeta med olika hållbarhetsaspekter.

Föreläsare
Kvällens föreläsare Hanna Kaasalainen är en skogsbadsguide utbildad av EFTI European Forest Therapy Institute. Hanna har en akademisk bakgrund som miljö- och vatteninriktad geovetare och arbetar idag som miljöspecialist och miljökonsult.

Bra att veta
Föreläsningen är kostnadsfri och en del av den serie Green Drinks-föreläsningar och workshops på temat Hållbarhet

Ta gärna tillfället i akt att prova den middag som specialkomponeras av Bodensia efter kvällens tema för 220 kr. Middagen serveras efter föreläsningen.
OBS! Meddela i kommentarsfältet vid anmälan att ni vill boka middag samt eventuell specialkost. Sista datum för att boka middag är onsdag 6 maji!

Konceptet Green Drinks är ett välkomnande informellt forum för att mötas och samtala kring miljö- och hållbarhetsfrågor och som genomförs runt om i hela världen.

Quality Hotel Bodensia arbetar sedan flera år tillbaka aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor och vill gärna lyfta fram det goda arbete som de gör. Hotellet är certifierade enligt ISO14001 och frukosten är dessutom KRAV-certifierad.

Hjärtligt Välkomna!
Veckodag: Torsdag
Tid: 18:30-20:00
Lokal: Kungsgatan 47
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Få din återhämtning från skogen - Skogsbadsvandringar - Green Drinks.

SV Norrbotten

SV - Norrbotten

Studieförbundet Vuxenskolan Norrbotten

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan (SV), ett av de största studieförbunden i Sverige. SV:s styrka och stolthet ligger i deras lokala närvaro. SV Norrbotten har verksamhet i länets alla 14 kommuner. Lärandet i sker i form av studiecirklar, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang. SV:s mål...


Läs mer och visa alla kurser med SV Norrbotten

Kontaktuppgifter till SV Norrbotten

SV Norrbotten

Almgatan 4
961 64 Boden

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Få din återhämtning från skogen - Skogsbadsvandringar - Green Drinks!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser